Potpisan ugovor o izvođenju radova na izgradnji sustava odvodnje i vodoopskrbe na području naselja Veli Vrh – Šijana

Investicija vrijedna gotovo 5 milijuna eura

U četvrtak, 11. svibnja 2023. godine u pulskoj Komunalnoj palači direktori trgovačkih društava Pragrande Kristijan Benčić i Vodovoda Edo Krajcar s izvođačem radova, direktorom tvrtke Vodotehnika Šimunom Lušićem potpisali su ugovor o izvođenju radova na izgradnji sustava odvodnje i vodoopskrbe na području naselja Veli Vrh – Šijana.

Potpisivanju je prisustvovao i gradonačelnik Pule Filip Zoričić.

„Izgradnja sustava odvodnje i vodoopskrbe na području naselja Veli Vrh i Šijana, sufinancirana iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. – 2026., infrastrukturni je projekt od iznimnog značaja za Grad Pulu i njezine stanovnike. Zadovoljan sam što je sva procedura završena i počinju radovi, jer su naše sugrađanke i sugrađani iz tih dijelova grada dugi niz godina i desetljeća upravo to čekali“, rekao je gradonačelnik Zoričić.

Ovom investicijom izgradit će se  sveukupno 8.494,57 metara odvodnje, od čega 7.730,25 metara gravitacijskih kanala i 764,32 metara tlačnog voda te 3 crpne stanice i 3.449,34 metara vodovodne mreže.

Vrijednost radova ukupno iznosi 4.975,687,99 eura od čega za izgradnju sustava javne odvodnje 3,818,332,72 eura, a vodoopskrbe 1.157,335,27 eura bez PDV-a.

Ovom investicijom na sustav javne odvodnje priključit će se 280 kućanstava, čime će 780 stanovnika dobiti kanalizaciju.

Ulice obuhvaćene projektom u Šijani su Labinska, Benčićeva, Ulica Sv. Jurja, Radnička i Industrijska ulica, a na Velom Vrhu Vodnjanska cesta, Ulica Braće Leonardelli, Monte Grande, Tivolski, Vidrijanski i Valmarinski put, Belasova ulica, Paduljski put, Paganorska, Ulica Valdenaga, Fažanska cesta, Fojba, Bunarska cesta, Jeromelina, Grubišina ulica i Galižanski odvojak.

Projekt je u 80-postotnom iznosu sufinancirala Europska Unija te po 10 posto Hrvatske vode i Pragrande.                   

Rok za izvođenje radova iznosi 540 dana od uvođenja izvođača u posao.

Odgovori

Pin It on Pinterest