Pula Herculanea dobila priznanje HGK za posebne dosege na području komunalne djelatnosti održavanja zelenih površina

Pula Herculanea danas je u Osijeku dobila priznanje Hrvatske gospodarske komore za posebne dosege na području komunalne djelatnosti održavanja zelenih površina. Ova se nagrada svake godine dodjeljuje komunalnom poduzeću koje je ostvarilo iznimne dosege koji su utjecali ne samo na rezultate poslovanja tvrtke, već i na ugled struke u Republici Hrvatskoj.

„Svako nam je mišljenje važno, a iznimna je čast biti nominiran od strane Grada Pule, a onda i biti prepoznat od strane struke u segmentu održavanja javnih zelenih površina. Ovo je priznanje nagrada za dugogodišnji rad Pula Herculanee čiji korijeni sežu sve do 1889. godine. Želim čestitati prijateljima iz Usluge Poreč kojima je dodijeljena Nagrada za iznimne dosege u poslovanju i ugledu komunalne djelatnosti. Dvije najvažnije nagrade HGK u segmentu održavanja javnih zelenih površina došle su u Istru, čime se naša regija još jednom pokazala kao lider u okvirima Republike Hrvatske“, rekao je direktor tvrtke Pula Herculanea Robi Fuart.

Kako je istaknula Hrvatska gospodarska komora u svom obrazloženju, pri ocijeni prijedloga komisija HGK u obzir uzima nekoliko kriterija. Osim općenitih razvojnih rezultata i rezultata poslovanja, pri odlučivanju se u obzir uzima i iznimni rezultat od posebnog interesa za djelatnost, održivost poslovnih praksi, zaštita okoliša i energetska učinkovitost. Pula Herculanea istaknula se među konkurencijom i po svom javnom predstavljanju djelatnosti, usvajanju novih programa i modela poslovanja. 

„Pula Herculanea svoje poslovanje temelji na racionalnom korištenju resursa uz smanjenje troškova poslovanja.  Kontinuirano unapređenje poslovnih procesa kao primarni cilj ima zaštitu i očuvanje prirodnih dobara te unapređenje kvalitete života i rada djelatnika i građana. Posebna je pozornost usmjerena na zdravu radnu okolinu i djelatnike kao ključ uspjeha s naglaskom na radne uvjete, zdravlje i sigurnost uz kontinuirane edukacije“, poručili su iz Hrvatske gospodarske komore, prilikom svečane dodjele.

Osim toga, Pula Hercunalea radi na približavanju zajednici pa je tako približila svoju djelatnost i najmlađima kroz tematske predstave, ekološke akcije sadnje sa djecom vrtićke i osnovnoškolske dobi, približavanje povijesti pulskih parkova, organizirani posjeti srednjih škola reciklažnom dvorištu uz tematiku zbrinjavanja zelenog otpada te dane otvorenih vrata. Kao izuzetan iskorak u osmišljavanju i usvajanju novih programa, modela poslovanja, proizvoda i usluga HGK je istaknula izradu geoinformatičkog sustava za katastar zelenila, planirani program edukacija korisnika kroz kreativne radionice, interaktivna predavanja i brojne druge aktivnosti koje provodi Pula Herculanea.

Pula Herculanea pohvaljena je i zbog suradnje sa znanstvenim institucijama na razvojnim projektima i inovacijama, ali i za društvenu odgovornost.

Naime, kroz suradnju s brojnim lokalnim udrugama, Pula Herculanea izravno doprinosi dobrobiti zajednice.

Odgovori

Pin It on Pinterest