Odlične obrane Majkića za veliku pobjedu Istre 1961 protiv Gorice!

Foto: arhiva

NK ISTRA 1961 – NK GORICA 1 : 0

U sklopu 34. kola 1. HNL, Istra 1961 ugostila je Goricu, Istra ganja mjesto za Europu dok Gorica se spašava od ispadanja. Bila je ovo apsolutna “ludnica” od utakmice. Krenimo redom:

Istra 1961 dobro je otvorila utakmicu. Pokazala je želju i htjenje. Već u 4′ Bakrar se izborio za udarac te opalio no njegov pokušaj odlazi pored gola. U 29′ Mlinar puca sa ruba kaznenog prostora no lopta od “odbijanca” odlazi u korner. U 33′ Tomečak igra rukom te Ivan Bebek nakon VAR analize pokazuje na Bijelu točku sa koje Ante Erceg dovodi Puljane u vodstvo od 1 – 0. Na poluvrijeme se otišlo rezultatom 1 – 0.

U drugome poluvremenu, “kaos”. Istra je u 50′ mogla povećati vodstvo, no Bakrar je išao sam umjesto da je dodao suigraču koji je imao prazan gol. Nakon tog promašaja, Gorica preuzima inicijativu a Majkić postaje heroj Puljana. Prvo u 61′ Suk glavom puca sa pet metara a Majkić refleksno brani. U 63′ Bakrar ponovno odlazi sam, no i ovaj pokušaj Goričani su se obranili. U 66′ Raspopović puca glavom a Majkić refleksno brani. U 67′ Majkić ponovno odbija pokušaj Gorice u korner. U 79′ Majkić brani sedmi puta. Ovaj puta udarac je opalio Vujnović. U 82′ Majkić brani pokušaj Matavža. Do samoga kraja bilo je napeto. U 98′ sudačke nadoknade, nakon VAR provjere sudac Bebek sudi indirekt za Goricu. Pršir nakon indirekta pogađa gredu i utakmica završava rezultatom 1 – 0 za Istru.

NK ISTRA 1961: Majkić, Hujber, Marešić, Iovu, Marin , Mlinar, Petrusenko, Caseres , Erceg, Bakrar, Kadušić

Za Istru su još nastupili: Lisica, Majstorović, Mahmoud

NK GORICA: Radošević, Tomečak, Steenvordeen, Bralić, Štiglec, Raspopović, Pršir, Majstorović, Fruk, Mitrović, Fućak

Za Goricu su još nastupili: Ndockyt, Suk, Vujnović, Vojtko

Odgovori

Pin It on Pinterest