Grad Pula nastavlja s uređenjem plaža i pripremama za sezonu

Započela sanacija dijela ploče na sunčalištu kupališta Stoja

Uoči predstojeće turističke sezone Grad Pula i ove godine intenzivno nastavlja s uređenjem plaža i pripremama za ljetne mjesece.

U petak, 12. svibnja 2023. godine započeli su radovi nužne sanacije dijela ploče sunčališta na kupalištu Stoja.

Za rekonstrukciju i obnovu kupališta izrađena je projektna dokumentacija, no radovi rekonstrukcije samog sunčališta ne mogu se izvesti prije rekonstrukcije same zgrade kupališta.

Budući da je u pitanju iznimno zahtjevan i kompleksan zahvat za koji Grad Pula u ovom trenutku, nema osigurana financijska sredstva, kako bi se osigurao siguran boravak kupača i posjetitelja kupališta izvode se samo radovi nužne sanacije urušenog dijela ploče sunčališta.

Troškovnik radova te prikaz postojećeg i planiranog stanja za realizaciju zahvata izradila je ovlaštena projektantica Petra Cerkovnik.

Radove, po provedenom postupku jednostavne nabave, izvodi društvo Murgons d.o.o., a njihova vrijednost iznosi 43.540,45 eura s PDV- om.

Ovisno o vremenskim uvjetima planirani rok za dovršetak radova iznosi 30 dana.

Nadalje, početkom svibnja na kupalištu Valkane saniran je rukohvat za pristup moru osobama s invaliditetom uz rampu za ulaz u more i postavljen je dodatan rukohvat uz stube smještene uz obližnji mol, sve kako bi se osigurao jednostavniji i sigurniji pristup starijim osobama i osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti.

Radove, vrijedne 9.375,00 eura s PDV-om, izveo je strojarski obrt ZIM iz Slavonskog Broda, temeljem provedenog postupka jednostavne nabave.

Odgovori

Pin It on Pinterest