Grad Pula ugovorio policu životnog osiguranja za dijete iz Dječjeg doma „Ruža Petrović“

Grad Pula s Agram osiguranjem ugovorio je policu životnog osiguranja za D. S., dijete bez odgovarajuće roditeljske skrbi smješteno u Dječjem domu „Ruža Petrović“ te je u četvrtak, 18. svibnja 2023. godine u pulskoj Komunalnoj palači upriličeno prigodno uručenje.

U nazočnosti gradonačelnika Filipa Zoričića i zamjenice Ivone Močenić, direktorica riječke podružnice Agram Life osiguranja Zorka Bakula i predstavnica Adriatic osiguranja Karmela Koporčić policu su uručile ravnateljici Doma Davorki Belošević.

„Grad Pula ovime pruža pomoć i svojevrsnu sigurnost djetetu koje će veći period svog odrastanja provesti izdvojeno iz primarne obitelji, na smještaju u dječjem domu. Time dajemo doprinos i konkretnu pomoć mladim osobama, koje su zbog teških obiteljskih uvjeta u potrebi za pomoći pri osamostaljenju“, rekao je gradonačelnik Pule Filip Zoričić te dodao kako je Grad Pula putem polica životnog osiguranja osigurao sada već troje djece iz Dječjeg doma „Ruža Petrović“.

Dječji dom „Ruža Petrović“ u okviru svojih usluga te s primarnim ciljem skrbi i brige o djeci i mladima bez odgovarajuće roditeljske skrbi, već dulji niz godina ulaže dodatne napore kako bi se mladima, nakon dugogodišnje institucionalizacije, te po izlasku iz sustava socijalne skrbi osiguralo što bezbrižnije odrastanje, ali i osamostaljenje.

„Poznato je da je prijelaz iz mladenačke u odraslu dob obilježen brojnim značajnim životnim događajima. To je vrijeme kada mlade osobe završavaju formalno obrazovanje, ulaze na tržište rada i po prvi puta se zapošljavaju. Ipak, ekonomski izazovi današnjeg doba zahtijevaju početni kapital kao preduvjet njihova daljnjeg osobnog uspjeha pa je danas uobičajeno da u toj dobi, mladi i dalje uživaju materijalnu i financijsku podršku i poticaje primarne obitelji. Djeci želimo samo najbolje, a to uključuje i lakši i sigurniji ulazak u svijet odraslih. Stoga i Dječji dom nastoji za djecu koja tu odrastaju pronaći donatore za životne police osiguranja, i to iz redova pravnih osoba, općina, gradova i drugih“, poručila je ravnateljica Dječjeg doma „Ruža Petrović“ Davorka Belošević.

Ujedno je zahvalila Gradu na ukazanom povjerenju i suradnji, ali i na iskazanom razumijevanju temeljnih potreba mladih iz naše zajednice.

Zamjenica gradonačelnika Ivona Močenić tom je prigodom naglasila kako je Grad Pula svjestan činjenice da djeca izlaskom iz ustanove kreću u samostalan život te kako je Grad osjetio potrebu i odgovornost da im olakša prvi korak u samostalnom življenju.

Životno osiguranje mladima se počinje isplaćivati odmah po izlasku iz sustava socijalne skrbi, u pravilu odlaskom u podstanarstvo. Isplaćuje se kroz dvije godine i to u mjesečnim anuitetima, što se pokazalo vrlo smislenim u vidu urednih mjesečnih podmirenja svih životnih i režijskih troškova.

„Riječ je o značajnoj financijskoj potpori djetetu u ostvarenju novog životnog cilja. Drago nam je da nas je Pula, kao najveći istarski grad, prepoznala te da smo ugovorili doista jedinstvenu policu životnog osiguranja na tržištu, a svi zajedno time ćemo realizirati jedan humani cilj“, zaključila je direktorica riječke podružnice Agram Life osiguranja Zorka Bakula.

Vrijednost ugovorene police životnog osiguranja je šest tisuća eura.

Odgovori

Pin It on Pinterest