Čišćenjem podmorja mladi bez odgovarajuće roditeljske skrbi iz Selca upoznali Brijune i Istru!

Zaklada „Hrvatska za djecu“ po prvi put na Brijunima je održala ekološki projekt „Manje smeća – naša sreća“. U njemu su sudjelovala djeca bez odgovarajuće roditeljske skrbi iz Dječjeg doma „Izvor“ u Selcu, a sve kako bi na uzbudljiv i zabavan način u ovim izazovnim vremenima naučili kako svatko od nas može pridonijeti brizi za okoliš.

“Ekološko edukativnim projektom željeli smo potaknuti ekološku svijest te odgovornost prema prirodi kod djece korisnika projekta kao i postati dio jedne fantastične uspomene u životima te najranjivije skupine djece. Također, uključivanjem većeg broja volontera i donatora Zaklada promovira filantropiju te osvješćuje javnost o potencijalima individualnog doprinosa.“- istaknula je upraviteljica Zaklade „Hrvatska za djecu“ Renata Gubić.

Čišćenje podmorja u Nacionalnom parku Brijuni proveli su ronioci udruge Nautilus iz Splita – udruge veterana ronioca Hrvatske ratne mornarice koji su kao volonteri i neizravni korisnici sudjelovali u projektu. Djeca su sudjelovala na način da su prihvaćali izronjeni otpad i odlagali ga na pripremljeni deponij.

Uz edukativno i zabavno zajedničko čišćenje, Zaklada je za djecu organizirala i razgledavanje Nacionalnog parka električnim vozilima te brojne druge uzbudljive aktivnosti koje su obilježene zabavom, novim poznanstvima i prijateljstvima te znanjima o očuvanju prirode.

Zaklada „Hrvatska za djecu“ djeluje 15 godina sa svrhom promicanja osobnih i imovinskih prava djece te osnaživanja obitelji u situacijama različitih socijalnih, zdravstvenih, odgojnih i obrazovnih potreba djece. Osnivačka prava i obveze nad Zakladom, u ime Republike Hrvatske,  ostvaruje Vlada RH.

Odgovori

Pin It on Pinterest