Pula Jazz Waves: Slavlje Jazza u Puli i otvorenje Jazz Housea

Pozivaju se svi ljubitelji jazza da se pridruže i uživaju u Pula Jazz Waves festivalu koji će trajati od 1. do 3. lipnja 2023. godine.

Turistička zajednica Grada Pule u suradnji s Arena Hospitality Groupom predstavlja uzbudljivi novi projekt – Pula Jazz Waves i otvorenje Jazz Housea. Projekt ima za cilj obogatiti kulturnu scenu Pule kroz kvalitetne jazz programe tijekom cijele godine. U sklopu projekta, Arena Hospitality Group će u četvrtak, 1. lipnja 2023. godine, svečano otvoriti Jazz House u hotelu Park Plaza Histria Pula (ex Casino). Ovaj jedinstveni klub bit će mjesto dobre vibracije i nezaboravnih glazbenih iskustava za ljubitelje jazza i predstavljati središte jazz scene u Puli, pružajući prostor za vrhunske nastupe svjetski poznatih i domaćih jazz zvijezda tijekom cijele godine.

Otvorenje Jazz Housea ujedno je i početak trodnevnog Pula Jazz Waves festivala. Posebno je važno napomenuti da je umjetnički voditelj programa Jazz Waves festivala i Jazz Housea gospodin Branko Sterpin koji donosi svoje bogato glazbeno iskustvo i strast prema jazz glazbi u svaki aspekt ovog projekta. Branko Sterpin nedavno je osvojio prestižnu nagradu Status za najboljeg trubača u kategoriji jazza. Jedan je od osnivača regionalnog istarskog jazz orkestra „JazzIstra Orchestra“ osnivanog 2014. godine, a posljednjih godina ponajviše nastupa sa svojim kvintetom pod nazivom „Sterptet“ te sa „Sterpin-Kolarević kvartetom“.

Prvog dana festivala i povodom otvorenja Jazz Housea, u četvrtak, 1. lipnja, s početkom u 21:00 sat, u hotelu Park Plaza Histria nastupa Šimun Matišić Quintet.

Drugi dan festivala, u petak, 2. lipnja, u Malom rimskom kazalištu, s početkom u 21:00 sat, imat ćemo priliku uživati u nastupu Darka Rundeka i HRT Jazz orkestra pod ravnanjem Mirona Hausera. Ova izvedba, koja se odvija u sklopu Pulskog kulturnog ljeta, predstavlja spoj talentiranih glazbenika i iznimnog jazz izričaja. Nakon koncerta slijedi After Party & Jam session u Jazz House-u hotela Park Plaza Histria Pula.

Trećeg dana festivala, 3. lipnja 2023. godine, mjesto za jazz je Verudela Art Park. S početkom u 21:00 sat, svoje najbolje skladbe izvodit će Alex Sipiagin Trio. Ovaj virtuozni pristup jazz glazbi oduševit će posjetitelje i pružiti nezaboravan glazbeni doživljaj, Po završetku koncerta na Verudela Art Parku, Pula Jazz Waves festival nastavlja u istom ritmu After partijem u Jazz House-u.

Nakon festivala, Jazz House nastavlja sa svojim radom i bit će otvoren svake večeri od 21:00 sat, osim  nedjelje  i ponedjeljka. Posjetitelji  će  moći uživati u  nastupima  raznih  lokalnih  i inozemnih  jazz bendova, koji će donijeti jedinstvenu atmosferu i glazbenu raznolikost svake večeri.

Uz renovaciju Jazz Housea i otvorenje Pula Jazz Waves festivala, Turistička zajednica Grada Pule i Arena Hospitality Group nastavljaju stvarati inspirativno kulturno okruženje u Puli.

Odgovori

Pin It on Pinterest