Još dva tjedna radovi u Ulici Starih statuta, a radovi u Mutilskoj do kraja lipnja!

Foto: ilustracija grad

Radovi u Ulici Starih statuta potrajat će još dva tjedna, a radovi u Mutilskoj ulici do kraja lipnja. Promijenio se dinamički plan zbog velikog broja kišnih dana u posljednje vrijeme i zbog dodatnih radova koje mora izvesti Hrvatska elektroprivreda – HEP. „Apelirali smo na izvođače da maksimalno ubrzaju aktivnosti svjesni većeg sezonskog opterećenja koje je već krenulo. Građane pozivamo na još malo strpljenja“, rekao je gradonačelnik Filip Zoričić.

Podsjetimo, Grad Pula i trgovačko društvo Pragrande rade na kompletnoj obnovi Mutilske ulice u Puli, te na sanaciji kanalizacijske i vodovodne mreže u Mutilskoj ulici. Dužina zahvata iznosi 500 metara, od Mutilske 8 do raskrižja s Liburnijskom ulicom. Ovim radovima predviđena je zamjena postojećih kanalizacijskih betonskih cijevi koje su na dijelovima napuknute, smanjenog presjeka i ispunjene korijenjem. Nefunkcionalnost sustava odvodnje u Mutilskoj ulici dovodila je za vrijeme kišnih perioda do povremenih plavljenja ulice te se stoga pristupilo izradi projektne dokumentacije za izvođenje radova na izvanrednom održavanju tog sustava.

Osim radova na sanaciji dotrajale kanalizacijske mreže, izvode se i radovi na zamjeni postojeće vodovodne mreže čiji je investitor Vodovod – Pula. Paralelno s navedenim radovima, izvode se i radovi na sanaciji 100 metara potpornog zida u Mutilskoj ulici. Po završetku svih radova navedena prometnica i nogostupi će se u cijelosti asfaltirati.

Također, u tijeku su radovi rekonstrukcije Ulice Starih statuta, na dionici od rotora na Punti do rotora na Rivi. Time je započela prva faza uređenja Tršćanske ulice, frekventne prometnice na ulazu u najveći istarski grad Pulu, posebice tijekom ljetnih mjeseci.

Nakon što je uspješno okončan postupak javne nabave za izvanredno održavanje državne ceste DC400, odnosno Tršćanske i Ulice Starih statuta, uključujući i rekonstrukciju javne rasvjete i vodovodne mreže, odabrani izvođač radova Cesta d.o.o. Pula izvodi radove na dionici Ulice Starih statuta od Trga na mostu (Punta) do Ulice Riva.

Budući da se radi o značajnim zahvatima izvanrednog održavanja instalacija i prometnica, Grad Pula sve građane poziva na strpljenje i poštivanje privremene regulacije prometa.

Odgovori

Pin It on Pinterest