Preustroj upravnih odjela Grada Pule od 1. srpnja 2023.

Gradonačelnik Filip Zoričić: Bez optimizacije našeg rada, napredak i iskorak koji želimo ostvariti u vođenju grada neće biti moguć onom dinamikom koju građani zaslužuju i u tom smjeru ova odluka.

Odlukom Gradskog vijeća, koja je usvojena na sjednici 6. lipnja 2023. godine, Grad Pula od 1. srpnja kreće s novim ustrojem Gradske uprave. Broj upravnih odjela ostaje isti, njih osam, ali uz izmjene nadležnosti i rukovodećeg kadra.

Prema novom ustroju, poslove Upravnih odjela za prostorno planiranje i zaštitu okoliša te za komunalni sustav i upravljanje imovinom, preuzimaju Upravni odjel za urbanizam, investicije i razvojne projekte i Upravni odjel za upravljanje imovinom i imovinsko-pravne poslove.

Upravni odjeli Grada Pule od 1. srpnja 2023. te pročelnici istih su:

1. Služba Gradonačelnika i Gradskog vijeća – dr. sc. Iva Matanović, univ. mag. prim. educ.

2. Upravni odjel za lokalnu i mjesnu samoupravu – Nebojša Nikolić, univ. mag. iur.

3. Upravni odjel za financije, gospodarstvo i provedbu ITU mehanizma – Vesna Sajić, univ. mag. oec.

4. Upravni odjel za urbanizam, investicije i razvojne projekte – Anja Ademi, univ. mag. fin.

5. Upravni odjel za upravljanje imovinom i imovinsko-pravne poslove – Igor Jovin, univ. mag. iur.

6. Upravni odjel za društvene djelatnosti, mlade i sport – Ivana Sokolov, univ. spec. iur.

7. Upravni odjel za kulturu – Emina Popović Sterpin, mag. hist. art. et philol. ital.

8. Služba za unutarnju reviziju.

“Cilj ovih izmjena prvenstveno je veća efikasnost te bolja, brža i operativnija usluga prema građanima. Bez optimizacije našeg rada, napredak i iskorak koji želimo ostvariti u vođenju grada neće biti moguć onom dinamikom koju građani zaslužuju. Analiziramo, revidiramo i korigiramo sebe i svoj rad kad god je potrebno. Ovo je odluka u interesu svih građana koju smo donijeli promišljeno i planski. Svaki veliki sustav treba povremeni preustroj i to je nešto što nismo htjeli odgađati. Ne smijemo biti svrha sami sebi, kao što je to bio slučaj godinama prije”, istaknuo je gradonačelnik Filip Zoričić.

Grad Pula je još u veljači zatražio mišljenje Ministarstva financija o načinu imenovanja pročelnika Službe za unutarnju reviziju, čije je čelno mjesto za sada upražnjeno. Prema dobivenom mišljenju, da bi se osoba rasporedila na radno mjesto rukovoditelja unutarnje revizije, mora već posjedovati stručno ovlaštenje ministra financija za obavljanje poslova unutarnje revizije u javnom sektoru kao i radno iskustvo od pet godina, od čega najmanje tri godine na poslovima unutarnje revizije ili revizije.

Rukovoditelj se stoga mora imenovati putem javnog natječaja te nije dopušteno da se osoba naknadno, nakon rasporeda na radno mjesto rukovoditelja unutarnje revizije, uputi na izobrazbu za stjecanje predmetnog ovlaštenja već mora postojati zainteresirani službenik koji takve uvjete zadovoljava.

S obzirom na navedeno, u ovom trenutku nije moguće dati službeniku Grada ovlaštenje za obavljanje ove funkcije, no Grad nastavlja s aktivnostima u skladu sa Zakonom u cilju popunjavanja mjesta pročelnika Službe za unutarnju reviziju.

Odgovori

Pin It on Pinterest