Vodnjansko ljeto od 28. lipnja do 5. srpnja

Program Vodnjanskog ljeta 2023, nakon prošlotjednog spektakularnog otvorenja uz Vatre sv. Ivana i međunarodni festival Sete Sóis Sete Luas, nastavlja se ovog tjedna uz niz događanja.

Već u srijedu (28. lipnja) u perojskom caffebaru Roadhouse održat će se promocija romana “Ključevi dobra i zla” uz gostovanje autora Vuka Martinovića. Promocija povijesnog trilera, u kojem se prepliću priče iz tri stoljeća, počinje u 19 sati.

U četvrtak (29. lipnja) Zajednica Talijana Galižana priprema tradicionalnu Proslavu Sv. Petra i Pavla u svom sjedištu u Galižani. Program, u kojem će nastupiti vrtićke i školske skupine te grupe ZT-a, počinje u 19.30 sati. Istom prilikom bit će prezentiran i godišnjak “El Portego 2023” te otvorena izložba keramičarske grupe ZT-a, a nakon kulturno-umjetničkog programa slijedi plesna večer uz grupu Val.

A za subotu (1. srpnja) priprema se velika rođendanska proslavu u Vodnjanu – 75. godišnjica Zajednice Talijana Vodnjan. Bogati kulturno-umjetnički program ZT-a i njihovih gostiju održat će na Narodnom trgu s početkom u 20 sati.

Istu večer, ali u 21 sat, u Gajani počinje pučka zabava pod nazivom Gajanafest uz nastup grupe In vino veritas.

Društvo Naša djeca Vodnjan i ovog nam ljeta sprema atraktivnu plesnu manifestaciju pod zvijezdama – tradicionalnu Plesnu reviju Istarske županije. Njeno 18. izdanje, na kojem će nastupiti niz plesnih skupina iz cijele Istre, održat će se u nedjelju (2. srpnja) na Narodnom trgu u Vodnjanu s početkom u 20.30 sati.

I u Galižani će u nedjelju biti veselo i zabavno – na Velikom trgu u 21 sat počinje plesna večer uz legendarne Anelide.

Sljedećeg tjedna počinje program Ljetno kino: Revija dječjih animiranih filmova. Prva projekcija na rasporedu je animirani film “Crvencipelica i 7 patuljaka”, a na radost mališana bit će prikazana u ponedjeljak (3. srpnja) na Placi u Peroju, u utorak (4. srpnja) na rukometnom igralištu u Galižani te u srijedu (5. srpnja) u Bašti – Rotondi u Vodnjanu; sve s početkom u 21 sat.

Odgovori

Pin It on Pinterest