Istra već godinama najpoželjnija autodestinacija Nijemaca

U sjedištu Istarske županije, u Pazinu, danas su župan Boris Miletić i pročelnik Kabineta župana Ivan Glušac upriličili prijem za Generalnog konzula RH u Münchenu za konzularno područje Bavarske Vladimira Duvnjaka i predsjednika za turizam auto kluba ADAC (Allgemeiner Deutscher Automobil-Club) Karlheinza Jungbecka.

„Istarski turizam danas čini trećinu hrvatskog turizma, odnosno gotovo 7 % ukupnog BDP-a Republike Hrvatske. Za Istru, pretežito autodestinaciju, njemačko je tržište od izuzetne važnosti, a upravo su Njemački turisti naši najbrojniji gosti. Lani ih je tako bilo 1.320.065, a ostvarili su ukupno 10.999.450 noćenja, čime su nadmašene i brojke iz predpandemijske 2019. godine. Udio ostvarenih noćenja gostiju iz Njemačke u ukupno ostvarenim noćenjima Istre u 2022. godini je iznosio čak 37,2 %“, kazao je župan Miletić dodajući kako će i ulazak Hrvatske u Schengen, te uvođenje eura zasigurno doprinijeti dodatnoj popularnosti Istre.

ADAC je glasoviti njemački automobilski klub, čiji članovi godinama Istru svrstavaju kao najpoželjniju destinaciju za odmor, a po prvi put su to učinili još 2010. godine. Od tada Istra je ostala vodeća na godišnjoj listi planiranih putovanja članova njemačkog autokluba. Laskavi rezultati dugogodišnjih ADAC-ovih istraživanja uvelike doprinose marketinškoj distribuciji i kvalitetnijem percipiranju Istre kao destinacije u Njemačkoj, najbitnijem ciljnom tržištu istarskog turizma. Također, diversifikacija u odnosu na druge turističke regije doprinosi jačanju brenda Istre i njezinoj medijskoj prisutnosti na njemačkom, ali i zapadnoeuropskom području.

ADAC uspješno surađuje i s Turističkom zajednicom Istarske županije pa će danas g. Hainz održati i sastanak s direktorom županijskog TZ-a Denisom Ivoševićem.

Odgovori

Pin It on Pinterest