U subotu na Puntiželi besplatno pregledajte kožu i savjetujte se sa stručnjacima

Inicijativa dm-a „Zaštiti se…i uživaj na suncu“ u Puli

U subotu 8. srpnja svi posjetitelji plaže Puntižela u Puli od 17:00 do 19:00 sati mogu pristupiti besplatnom dermatološkom pregledu koji dm organizira u sklopu inicijative „Zaštiti se…i uživaj na suncu“ čiji je cilj educirati što veći broj ljudi o zaštiti od UV zračenja te ih potaknuti na preventivne preglede kože.

Madeže i promjene na koži pregledavat će dr. med. Vesna Švajnović Hrelja i dr. med. Valentina Saint Georges, a pregled će obavljati metodom dermoskopije koja omogućava precizniju dijagnozu. Svi građani moći će saznati više o rizicima izlaganja UV zračenju te dobiti stručne savjete o zaštiti od UV zračenja u skladu s njihovim tipom kože i navikama.

Broj oboljelih od melanoma u porastu je u cijelom svijetu, a Hrvatska je po smrtnosti na četvrtom mjestu u Europskoj uniji, ispred zemalja s puno većim brojem oboljelih. Ovi podaci ukazuju na važnost inicijativa poput „Zaštiti se… i uživaj na suncu“. Naš je cilj nastaviti educirati građane o posljedicama izlaganja sunčevom ultraljubičastom zračenju bez fotozaštite te im ukazati da su preventivni pregledi, uz rano otkrivanje, ključni u borbi protiv ove bolesti“, istaknula je akademkinja Mirna Šitum na konferenciji za medije na kojoj je predstavljena dm-ova inicijativa.

dm od 2011. godine provodi inicijativu usmjerenu na osvještavanje građana o važnosti zaštite od UV zračenja i ulozi preventivnih pregleda u zaštiti zdravlja. Tijekom prošlogodišnje inicijative koja je održana u četiri hrvatska grada dermatolozi su pregledali više od 600 građana, a njih 30 uputili su na daljnje preglede.

Više informacija o inicijativi „Zaštiti se…i uživaj na suncu“ možete pronaći na internetskoj stranici www. dm.hr.

Odgovori

Pin It on Pinterest