Grad Pula – Pola predlaže povećanje novčane pomoći za opremu novorođenog djeteta

Vijećnici Gradskog vijeća Grada Pule – Pola odlučivat će o novom prijedlogu Odluke 11. srpnja

Nacrtom prijedloga Odluke o novčanoj pomoći za opremu novorođenog djeteta iznos dosadašnje naknade od 1000 kuna odnosno 132,72 eura za novorođeno dijete višestruko je povećan, te će roditelj/skrbnik za prvo dijete u obitelji ostvariti pravo na 300 eura, za drugo dijete u obitelji 400 eura, a za treće i svako slijedeće dijete 500 eura.

Odlukom se utvrđuju uvjeti i način ostvarivanja novčane pomoći za opremu novorođenog djeteta,  te visina i način isplate novčane pomoći koju u okviru pronatalitetne politike osigurava Grad Pula-Pola.

Pravo na novčanu pomoć ostvaruje roditelj/skrbnik s područja grada Pule pod uvjetom da novorođeno dijete i jedan roditelj/skrbnik imaju prebivalište na području grada Pule, te osobe bez državljanstva sa stalnim boravkom, azilanti i stranci pod supsidijarnom zaštitom s dozvolom boravka na području grada Pule kojemu je međunarodna zaštita odobrena posebnim propisom.

Rok za podnošenje zahtjeva je 12 mjeseci od dana rođenja djeteta za koje se podnosi zahtjev, a za posvojitelje 12 mjeseci od pravomoćnosti rješenja o posvojenju.

Vijećnici Gradskog vijeća Grada Pule – Pola odlučivat će o novom prijedlogu Odluke na sljedećoj sjednici koja je predviđena za utorak, 11. srpnja 2023. godine.

Odgovori

Pin It on Pinterest