Prevaren prilikom prodaje putem interneta

Podsjećamo da je dovoljno dostaviti broj bankovnog računa (IBAN) da bi Vam netko uplatio novac, ne trebate dostavljati druge podatke

Foto: ilustracija

Labinska je policija zaprimila prijavu 21-godišnjaka koji je prevaren prilikom prodaje preko interneta za više stotina eura.

Naime, mladić je preko društvene mreže objavio oglas za prodaju klupice za vježbanje.  Nakon toga mu se javila nepoznata osoba zainteresirana za kupnju artikla i poslala poveznicu u koju je 21-godišnjak upisao podatke sa svoje kartice. Kako mu  je  s računa bio skinut novčani iznos od više stotina eura, mladić je shvatio da je prevaren te  je događaj prijavio policiji.

Policijski službenici poduzimaju mjere i radnje u cilju pronalaska počinitelja.

Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji, Policijska uprava istarska savjetuje građane da budu oprezni kako ne bi postali žrtve kaznenih djela. Podatke o bankovnim karticama, PIN broju i CVV broju, kao i svoje osobne podatke, građani ne bi trebali ustupati nepoznatim osobama. Podsjećamo da je dovoljno dostaviti broj bankovnog računa (IBAN) da bi Vam netko uplatio novac, ne trebate dostavljati druge podatke.

O zlouporabi bankovnih kartica građani bi trebali odmah obavijestiti banku koja im je izdala karticu, a u slučaju da su oštećeni kaznenim djelom ili posumnjaju u mogućnost počinjenja kaznenog djela, potrebno je obavijestiti policiju na broj 192.

Odgovori

Pin It on Pinterest