Izložba koncertne fotografije Vande Pliško uz koncert SOURa u Dnevnom boravku Rojca

Foto: Vanda Pliško

Posljednje srpanjsko događanje Dnevnog boravka biti će izložba koncertne fotografije, pri kojem će se prvi put samostalno predstaviti pulska autorica Vanda Pliško uz svirku pulskog benda SOUR.

Vanda Pliško ima 19 godina, živi u Puli gdje je završila Srednju školu za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu. Fotografijom se aktivno bavi već tri godine, a konkretno koncertnom fotografijom već dvije. Sudjelovala je na radionicama fotografije EduSplash platforme, Foto Akademiji Makina, radionici Motovun PhotoHill i radionici HUIU-a InDis Plodovi. Izlagala je zajedno s još jednim mladim i perspektivnim pulskim fotografom, Noahom Cvijanovićem, a naziv izložbe bio je Stolica/The Chair.  

Koncertna fotografija jasno je definirana svojim imenom, ali u Vandinom slučaju nalazi se na tankoj granici s portretnom fotografijom. Odmiče se od trenutka pukog izvještavanja s događanja i promatraču prenosi atmosferu i emociju, kako onu nastalu na pozornicama, tako i onu iz publike. Vanda se, iako tek na početku svojega rada, uspješno hvata u koštac s nepredvidivom igru svijetla te konstantnim pokretima izvođača i donosi nam svoj doživljaj koncerata. Ovom izložbom te trenutke pomiče s pozornica Rojca i uvodi ih u Dnevni boravak kao svoj prirodan dom.

Kako bi na pravi način zaokružili ovo događanje, u dvorištu Rojca održat će se i svirka, te će tako aktualni glazbeni projekt pulskih rock veterana Arsena Pliška, Andreja Barca i Vedrana Unukića poznatiji kao SOUR, zahvaljujući nepotizmu od kojeg ne prezaju, također dati svoj doprinos otvorenju izložbe Vande Pliško. Iako još nisu okončali prvi album u kojem surađuju s mnogim vokalistima, novog materijala ne nedostaje. Ovom prigodom predstavit će četiri nova komada koja spadaju u drugu, instrumentalnu priču. Glazbeno i zvukovno i dalje raznoliko, istraživački i u novim smjerovima.

Odgovori

Pin It on Pinterest