Održano javno izlaganje Plana razvoja kulture grada Pula-Pola

U utorak, 25. srpnja 2023. godine održano je javno izlaganje Plana razvoja kulture grada Pula-Pola u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula na kojoj je sudjelovala p.o. pročelnica Upravnog odjela za urbanizam, investicije i razvojne projekte i lokalna koordinatorica za strateško planiranje Grada Pule Anja Ademi, p.o. pročelnica Upravnog odjela za kulturu Emina Popović Sterpin te predstavnica tvrtke ProIDEA izrađivača plana razvoja kulture Ana Šilović.

„Plan razvoja kulture u gradu Puli ima ključnu ulogu u oblikovanju naprednog kulturnog identiteta grada. Postavljanje aktivnog okruženja za kulturno i umjetničko stvaralaštvo, jačanje suradnje među kulturnim dionicima te poticanje sudjelovanja građana u kulturnim aktivnostima, uz istovremeno korištenje kulturne baštine kao resursa za razvoj zajednice, predstavljaju vitalne prioritete koji će osigurati prosperitet i održivi rast kulturnog sektora u Puli“, pojasnila je p.o. pročelnica Anja Ademi.

Podsjetimo, 12. srpnja 2023. godine Grad Pula objavio je nacrt Plana razvoja kulture grada Pula–Pola za razdoblje od 2023. do 2030. godine na javno savjetovanje u trajanju od 30 dana. Svi zainteresirani građani grada Pule i zainteresirana javnost do 11. kolovoza 2023. godine mogu sudjelovati i na ovaj način u procesu unaprjeđenja ovog strateškog dokumenta kroz davanje prijedloga.

Plan razvoja kulture grada Pula-Pola donosi se za provedbeno razdoblje od 2023. do 2030. godine. Dokument je usklađen s nacionalnim, regionalnim i lokalnim strateškim aktima, a ujedno korespondira i s europskim strateškim okvirom u kulturi.

Svrha Plana je artikulirati strateški pravac razvoja kulture grada Pula-Pola u narednom sedmogodišnjem razdoblju koji će objediniti potencijale, resurse i napore dionika u kulturi kako bi se osiguralo unaprjeđenje uvjeta rada i stvaranja u kulturi i održivi razvoj kulture, ojačala međunarodna, unutar sektorska i međusektorska suradnja te osiguralo veće sudjelovanje građana u kulturi.

Ovaj Plan razvoja nastao je kroz participativni proces koji je osigurao uključivanje brojnih i različitih dionika iz sektora kulture u strateško promišljanje budućeg razvoja kulture. U sklopu izrade dokumenta održan je niz radnih sastanaka s različitim dionicima u području kulturnog stvaralaštva i kreativnih industrija, akterima koji djeluju u području kulture mladih i koji kreiraju programe za mlade te članovima i predsjednicima svih Kulturnih vijeća Grada Pule.

Dokument Plan razvoja kulture grada Pula-Pola predstavlja tako dugoročan akt strateškog plana koji se sastoji od analize sadašnjeg stanja u sektoru kulture prikazane kroz opis potreba, izazova i potencijala te od strateškog okvira koji kroz četiri prioritetna područja donosi razradu ciljeva, projekata/aktivnosti, indikatore, izvore financiranja i vremenski plan te identificira dionike uključene u implementaciju zadataka.

Pozivamo ponovno sve zainteresirane da svojim prijedlozima, komentarima i mišljenjima daju doprinos u procesu izrade konačnog dokumenta.

Komentare, mišljenja i sugestije o konkretnom problemu koje do propisanog roka pristignu na obrascu za e-konzultacije, obradit će se i objediniti u konzultativni dokument što gradonačelnik, u obliku javne preporuke, upućuje izrađivaču projektne dokumentacije.

Svoje prijedloge zainteresirani mogu upisati u obrazac E-konzultacije koji je dostupan na web stranici Grada Pule www.pula.hr u rubrici E-konzultacije te ispunjen dostaviti mailom na adresu: plankulture@pula.hr, najkasnije do 11. kolovoza 2023. godine.

Po završetku savjetovanja, svi pristigli prijedlozi dostavljeni u roku bit će razmotreni i obrađeni te prikazani u Izvješću o provedenom savjetovanju s javnošću. Izvješće će biti objavljeno na internetskoj stranici Grada Pule. Ukoliko ne želite da Vaši osobni podaci (ime i prezime) budu javno objavljeni, molimo da to jasno istaknete pri slanju obrasca.

Obavijest o početku javnog savjetovanja i prateće dokumente možete pronaći na poveznici:

https://www.pula.hr/hr/eusluge/ekonzultacije/ekonzultacije-u-tijeku/107/nacrt-plana-razvoja-kulture-grada-pula-pola-za-razdoblje-2023-2030-godine/.

Odgovori

Pin It on Pinterest