Od danas pulski studenti ostvaruju popust na prehranu u restoranu Markat

Od danas, 1. kolovoza 2023. godine svi studenti uz pokaz studentske iskaznice Sveučilišta Jurja Dobrile iz Pule, ostvaruju 20 posto popusta na ukupan račun u restoranu Markat.

Grad Pula postigao je dogovor s restoranom kako bi se studentima do početka nove akademske godine omogućila prehrana po povoljnijim cijenama.

Popust će trajati do otvorenja studentske menze.

Grad Pula kontinuirano surađuje sa svim relevantnim dionicima u gradu koji se bave položajem mladih te potiče dijalog mladih u svakodnevnoj komunikaciji putem predstavnika za mlade, a sve u cilju poboljšanja položaja studenata i mladih. Također, aktivno prati i potiče putem financiranja programa i projekata udruga iz područja djelatnosti mladih.

U akademskoj godini 2022./2023. stipendiju grada Pule dobilo je 254 studenata za što je u proračunu osigurano 1,2 milijuna kuna odnosno 159.267,37 eura, što je za 26.544,56 eura više nego prethodne godine. Također, proces se modernizirao uvođenjem e-prijave na Natječaj za dodjelu stipendija Grada Pule. 

Od akademske godine 2023./2024., prilikom donošenja Odluke o stipendiranju, Grad Pula će dodatno bodovati sudjelovanje mladih na neformalnim edukacijama u programima i projektima međunarodne mobilnosti, čime se želi podržati njihovo uključivanje u međunarodne programe mobilnosti kako bi se približili cilju da postanemo grad znanja.

Potiče se i uključivanje mladih u zajednicu i rad na osnivanju modernog  centra za mlade, u suradnji s lokalnim dionicima s ciljem kreiranja novih sadržaja.

Grad Pula tijekom cijele godine poziva mlade i na dijalog putem Erasmus+ programa ”Mladi u lokalnom programu Pule 2024 -2027”. Više o tome možete pročitati na poveznici: https://www.pula.hr/hr/novosti/detail/25680/velik-interes-mladih-za-erasmus-projekt-mladi-u-lokalnom-programu-grada-pule-pola/

Odgovori

Pin It on Pinterest