Pet koncerata u Jazz House-u ovoga tjedna!

Ovog tjedna, od 8. do 12. kolovoza u hotelu Histria na Verudeli održati će se pet koncerata u Jazz Houseu.

Sutra, 8. kolovoza svirati će Alex Sipiagin i Makar Novikov kvintet, s Melissom Tham i Oliviom Trummer. Alex Sipiagin jedan je od najrenomiranijih europskih jazz glazbenika. Nakon sudjelovanja i osvajanja visokih nagrada na Međunarodnom natjedanju Louis Armstrong 1990.godine, Sipiagin seli i provodi više od 30 godina u New Yorku, surađujući sa svjetski poznatim glazbenicima i sastavima kao što su Gil Evans Orchestra, Mingus Big Band, Dave Holland Big Band, Michael Brecker, Gonzalo Rubalcaba i mnogi drugi. Kao solist, Alex Sipiagin snimio je više od 20 solo albuma za prestižni jazz label Criss- Cross Jazz, u suradnji sa svjetski etabliranim glazbenicima kao što su Chris Potter, Eric Harland, David Binney, Adam Rogers, John Escreet i Matt Brewe. Sipiaginu se u kvintetu pridružuje, Makar Novikov
jedan od najpoznatijih kontrabasista ruske jazz scene. Sjajan kao solist, ili član benda, surađivao je s brojnim velikanima jazz scene kao što su: Jimmy Cobb, Clark Terry, Jimmy Heath, Kenny Baron, James Spaulding, Lew Tabakin, Debora Brown, Jimmy Greene, Gene Jackson, Steve Slagle, Giacomo Gates, Craig Handy, Gary Smulyan, Alex Sipiagin, Gregory Hutchinson, Igor Butman i mnogi drugi. Uz Marca Quarantotta na bubnjevima, kvintet zaokružuju pjevačica Melissa Tham i Olivia Trummer na klaviru.

U srijedu, 9. kolovoza, Alex Sipiagin i Makar Novikov udružit će snage s poznatim pulskim glazbenicima Brankom Sterpinom na trubi, Mironom Hauserom na trombonu, Leonom Brenkom na klaviru i Marcom Quarantottom na bubnjevima.

Program nastavlja uz Radović-Fagin duo koji će svirati u četvrtak, 9. kolovoza. Mladi pulski gitarist Gabriel Radović te pijanist Carlos Fagin izmijenjivat će iskustva i
ideje kroz jazz standarde.

U petak, 11. kolovoza, nastupit će pulski sastav Bolerosi, a tjedni program će završiti u subotu 12. kolovoza s nastupom Ivan Bilić tria u kojem će nas gitaristi Ivan Bilić i Boris Maurović skupa s kontrabasistom Nenadom Mirtom odvesti u Gipsy-Swing eru i doba Djanga Reinhardta.

8.8. ALEX SIPIAGIN & MAKAR NOVIKOV QUINTET, with Melissa Tham & Olivia Trummer

Melissa Tham – vocal
Olivia Trummer – piano
Alex Sipiagin – trumpet
Makar Novikov – double bass
Marco Quarantotto – drums

9.8. ALEX SIPIAGIN meets Pula Jazz Collective

Alex Sipiagin – trumpet
Branko Sterpin – trumpet
Miron Hauser – trombone
Leon Brenko – piano
Makar Novikov – double bass
Marco Quarantotto – drums

10.8. RADOVIĆ-FAGIN DUO

Gabriel Radović – guitar
Carlos Fagin – piano
11.8. BOLEROSI

Carlos Fagin – vocal
Anja Rubil – flute
Branko Sterpin – trumpet
Andrea Rojnić – piano
Miroslav Tovirac – bass
Zoran Stanisavljević – drums

12.8. IVAN BILIĆ TRIO

Ivan Bilić – guitar
Boris Maurović – guitar
Nenad Mirt – double bass

Odgovori

Pin It on Pinterest