Koncert Puhačkog orkestra grada Pule večeras na Forumu

Puhački orkestar grada Pule – Glazba i grad

četvrtak, 10. 08. 2023. u 21 sat

Forum, Pula

Puhački orkestar grada Pule svoj drugi ljetni koncert na Forumu održat će u četvrtak 10. kolovoza u 21 sat. Peti je to od sedam koncerata koje kao dio SAKUD-ove manifestacije Glazba i grad priređuje ova udruga. Pokrovitelji su Grad Pula i TZ grada Pule, a organizatori Puhački orkestar grada Pule i SAKUD Pula.

S dirigentom Brankom Sterpinom pulski puhači pripremili su program filmske, rock i pop glazbe (Tko pjeva zlo ne misli, Batman, Morricone, Gershwin, Clapton, ABBA…)

PO grada Pule osnovan je 1993. godine, a čine ga glazbenici svih generacija. Ima bogat repertoar: od koračnica, revijske i filmske glazbe do djela klasične literature i originalnih skladbi za puhačke orkestre. Surađuje s drugim orkestrima, udrugama i institucijama u kulturi, održava brojne koncerte i protokolarne nastupe – u koncertnim dvoranama, na ulicama i trgovima. Danas, kao nerazdvojni dio života svoga grada, sa svojim sekcijama i brojnim ostvarenim programima, pravi je glazbeni centar sa sjedištem u Rojcu – zahvaljujući svima koji su u ova tri desetljeća u orkestar utkali svoje vrijeme, entuzijazam, znanje, vještinu i ljubav prema glazbi.

Odgovori

Pin It on Pinterest