Vodnjanci Tombolom bumbarom proslavili Dan grada i Noć svetog Lovre

S nikad tolikim brojem sudionika u Tomboli bumbari, Vodnjanci su u četvrtak, 10. kolovoza 2023., proslavili Dan grada i jednog od svoja tri zaštitnika – svetog Lovru, odnosno San Lorenza.

Na tradicionalnoj Tomboli bumbari prodano je rekordnih više od 800 srećki pa se nikad pažljivije i napetije nije pratilo izvlačenje brojeva i popunjavalo listiće. I svi su, s obzirom na nagradni fond, koji je ove godine veći nego ranije, s nestrpljenjem očekivali glavni zgoditak.

Novčana nagrada za tombolu iznosila je 500 eura, za cinquinu 300 eura, a za quattrina 200 eura. Taj zgoditak s četiri broja u nizu osvojila su tri listića! Utješni tombolin iznosio je 100 eura. Večernji program vodili su Manuela Geissa i Zoran Todorović – Todor, a brojeve su izvlačila vodnjanska djeca kojih je Narodni trg bio prepun i koja su željela sudjelovati u showu na pozornici. Zanimljivost ove tradicionalne bumbarske igre je što se izvučeni brojevi još uvijek označavaju na ploči staroj gotovo 110 godina!

Kako i dolikuje Danu grada i prekrasnoj Noći svetog Lovre, placa u Vodnjanu bila je prepuna Vodnjanaca i njihovih gostiju i prijatelja. Za stolovima se tražilo mjesto više, kafići su bili prepuni. Za gastronomsku ponudu pobrinuo se Agroturist pripremivši 200 porcija tradicionalnog jela – palente s junećim šugom, tripama te sa sipama i kozicama. Manifestacija Polenta bumbara projekt je koji sufinancira Istarska županija. Za dobru zabavu i glazbu do kasnih sati brinuo se veseli i dinamični Tu i tamo band.

Nakon Svečane sjednice Gradskog vijeća Grada Vodnjan-Dignano održane u Peroju u srijedu, 9. kolovoza, te nakon Tombole bumbare i Polente bumbare, proslava Dana grada nastavlja se danas, 11. kolovoza, koncertom Anelida na Velikom trgu u Galižani. Sve to zapravo je uvod u 55. Bumbarsku feštu u subotu, 12. kolovoza. Gosti će moću uživati u tradicionalnoj i uvijek atraktivnoj Trci na tovarima te Paradi alegorijskih kola, a potom i u nastupima Daleke obale, Night Expressa, Whiskey Traina, Sunset banda, Anelida i DJ-eva te u puno drugih programa i sadržaja.

Odgovori

Pin It on Pinterest