Od 15.08. do 19.08. mnogi koncerti u Jazz House-u!

U utorak 15. kolovoza Jazz House će ugostiti slovačkog trubača Lukasa Oraveca. Cijenjeni trubač svoj je kvartet osnivao 2012- godine a već je njegov debitantski album „Introducing Lukas Oravec Quartet“ nagrađen slovačkom nagradom za najbolji jazz album godine. I albumi koji su uslijedili nominirani su a posljednja tri i dobitnici su spomenute nagrade. Lukas je surađivao sa velikim imenima jazz scene kao što su Aaaron Goldberg, Jerry Bergonzi, Seamus Bleake, Tony Lakatos, Bob
Mintzer, Danny Grissett, Vincent Herring, Rick Margitza, Peter Erskien i dr… U Jazz House-u će nastupiti uz češkog kontrabasistu Tomaša Baroša i
pulskog gitaristu Sašu Zorkića.

U srijedu, 16.8. posjetiteljima Jazz House-a će se predstaviti jedan od ponajboljih čeških kontrabasista Tomaš Baroš.  Tomaš je odrastao u glazbenoj obitelji, sin je poznatog trubača Juliusa Baroša. Osim studija klasičnog kontrabasa Tomaš već kao četrnaestogodišnjak počinje nastupati sa ponajboljim jazz glazbenicima slovačke i češke scene . Njegova kvaliteta brzo je prepoznata te su brzo uslijedile nagrade i daljnje suradnje. Svirao je sa velikanima kao što su Benny Golson, Seamus Blake, Danny Grisset, Bob Mintzer, Aaaron Goldberg, Arturo Sandoval, Rick Margitza, Antonio Farao, Alex Sipiagin idr… U Jazz House-u će nastupiti uz Lukasa Oraveca na trubi. Leona Brenka na klaviru i Marca Quarantotta na bubnjeviima.

U četvrtak 17.8. u Jazz Hause-u će se održati koncert predavača ljetne jazz škole koju organizira HGU. Radionice će se održavati od 16.8. do 19.8. također u Jazz House-u. Osim već spomenutog Tomaša Baroša, predavači su još Borna Pehar i Mario Bočić.


Borna Pehar (1997.) je pijanist i skladatelj rodom iz Zadra. Osnovnu i srednju glazbenu školu završio je u Zadru, nakon čega odlazi godinu dana na studij klasične glazbe u Mostar (BiH).Nakon odluke da prekine s klasičnom naobrazbom, započinje studij jazz klavira na Kärntner Landeskonservatorium u Klagenfurtu (Austrija) u klasi Roberta Bargada. Nakon uspješno završenog prvostupničkog studija u Klagenfurtu, nastavlja magisterij na prestižnom Vienna University of Music and Arts (Musik und Kunst Privatuniversität der Stadt Wien).Bio je polaznik raznih jazz radionica. Jedna koju izdvaja je Jazz clinic u Velenju, gdje je sudjelovao tri puta i imao privilegiju raditi i učiti s Dannyjem Grissettom, Joel Rossom, Marko Churnchetzom itd.U listopadu 2019. sudjelovao je na 8. Hrvatskom natjecanju mladih glazbenih umjetnika “Boris Papandopulo”, gdje je njegov trio osvojio 2. nagradu stručnog žirija. Bio je i među finalistima “Večernjakove domovnice”, u kategoriji glazbe, koja je održana u Frankfurtu 2020.


Mario Bočić glazbeno se usavršavao na univerzitetima za klasiku i jazz u Grazu i Klagenfurtu. Nakon završenog studija radio je kao profesor saksofona na glazbenim školama u Karlovcu i Zaprešiću. Ozbiljnije bavljenje jazz glazbom počelo je ulaskom u HGM Jazz Orkestar. Kroz dugi niz godina nastupao je sa sjajnim glazbenicima i putem stekao mnoge prijatelje sa kojima i danas često dijeli pozornicu. Kao saksofonist sudjelovao je na mnogim nagrađivanim diskografskim izdanjima i višestruki je dobitnik Nagrade Status u kategoriji jazz saksofon koju dodjeljuje HGU. Trenutno svira u više jazz bendova i u svakom uživa na svojstven način, neki od njih su: Jazz Orkestar HRT-a, B’s Funstallation, 4in3+1, Reel Problems, Vedran Ružić Spiritual Market, Lasse Lindgren Big Constellation, The Bonebomb, Pavle Miljenović
Quintet, Green House Blues Band, Šimun Matišić sekstet, Ivan Kapec kvartet, Rooftop trio, itd…

U petak 18.8. ponovno nam dolazi nedavno osnivani sastav “Električni incidenti”. Kvartet je to svestranih i vrlo aktivnih glazbenika koji su se ovdje ujedinili kako bi istraživali mogućnosti stapanja jazz glazbe sa drugim glazbenim žanrovima i elektronikom….

U subotu 19.8. u Jazz House-u će još jednom nastupiti rovinjski „Synkopaths jazz trio“ no ovoga puta sa njima nam dolazi i pjevačica Angelica Zacchigna.

15.8. LUKAS ORAVEC
Lukas Oravec – trumpet
Saša Zorkić – guitar
Tomaš Baroš – double bass

16.8. TOMAŠ BAROŠ
Lukas Oravec – trumpet
Leon Brenko – piano
Tomaš Baroš – double bass
Marco Quarantotto – drums

17.8. HGU MASTERCLASS QUARTET
Mario Bočić – tenor sax
Borna Pehar – klavir
Tomaš Baroš – double bass
Marco Quarantotto- drums

18.8. ELEKTRIČNI INCIDENTI
Luka Vrbanec – alt sax
Andrea Rojnić – keyboards
Marko Kalčić – bass
Andrej Barac – drums

19.8. SYNKOPATHS JAZZ TRIO feat. ANGELICA ZACCHIGNA
Angelica Zaccigna – vocal
Aleksandar Lukić – guitar
Marko Kalčić – double bass
Goran Salvi – drums

Odgovori

Pin It on Pinterest