Postignut dogovor oko potpisivanja zajedničkog Sporazuma o suradnji Grada Pula-Pola i Udruge privatnih vrtića

Na današnjem sastanku u pulskoj Komunalnoj palači predstavnica Grada Pula-Pola s predstavnicima Udruge privatnih vrtića postignut je dogovor oko potpisivanja zajedničkog Sporazuma o suradnji s preostalim članicama Udruge privatnih vrtića koji će vrijediti do 31. prosinca 2023. godine.

„Drago mi je da je na današnjem sastanku postignut dogovor i da sve skupa ide u dobrom smjeru. Zajedno ćemo nastojati pronaći dugoročno održive i pravedne modele financiranja usluga predškolskog odgoja. Zahvaljujem pročelnici Ivani Sokolov i timu te predstavnicama roditelja i vrtića na zajedničkom trudu i angažmanu samo i jedino na dobrobit djece“, rekao je gradonačelnik Filip Zoričić.

U međuvremenu će se održavati redovite radne skupine predstavnica Grada Pula-Pola, Udruge privatnih vrtića i predstavnika roditelja. Na sastancima radne skupine dogovarat će se mogućnost donošenja zasebne odluke vezano za ekonomsku cijenu djece s teškoćama u razvoju ili mogućnost sufinanciranja asistenta. Zadatak će radne skupine biti i razgovarati o programu potpore stručnog tima kao i o drugim načinima/modalitetima financiranja kroz javni poziv za ustanove, za što je potrebno utvrditi kriterije i načine financiranja. Zajednički će se razmotriti i eventualni drugačiji načini financiranja na prijedlog članova radne skupine.

Odgovori

Pin It on Pinterest