Proslava Svetoga Roka u Brtonigli i ove godine ponudila puno i privukla mnoge

Brtonigla je i ove godine dokazala da može i zna. Iza nas je još jedno uspješno izdanje Fešte Sv.Roka koje je privuklo izuzetno veliki broj posjetitelja. Isti su mogli uživati u raznim dnevnim aktivnostima i večernjoj zabavi.

Sve je krenulo u nedjelju 13.08.2023. s turnirom u gađanju na leteće mete u streljani u Bužiniji (Novigrad), a nastavilo se malonogometnim turnirom koji se održao na nogometnom igralištu u Brtonigli, gdje se nastavilo u sportskom duhu i sljedećega dana uz memorijalni malonogometni turnir „Aldo Paljuh“. Nakon toga, krenula je zabava uz Anelide na jednome trgu i legendarnu Alku Vuicu na glavnome trgu. Dobro poznati hitovi raspjevali su publiku, koja je uživala u spektaklu kakvog je priredila Vuica zajedno s plesačicama. Nakon nje, na scenu je nastupio Night Express band koji je rasplesao publiku do kasnu u noć, da bi u konačnici na scenu nastupio DJ Dejvid do jutarnjih sati.

U utorak 15.08. dan je krenuo uz tradicionalnu biciklijadu “San Rocco Bike” okupivši desetine biciklista koji su uživali u offroad stazi dužine 30-tak kilometra na području Brtonigle i okolice.

Popodnevni sati su bili rezervirani za Balinjeradu povodom čega se okupilo rekordnih 50-tak sudionika sa 30 vozila. Par sati je trajalo „ludo“ spuštanje niz strminu na karićimi ručne izrade, koji umjesto kotača koriste ležajeve. Osim vlasnika vozila, na ovu uzbudljivu vožnju uključili su se i mnogi posjetitelji. Nije  ih nedostajalo ni na Trci na prstenac na karićima koja je uslijedila odmah nakon Balinjerade.

Istoga dana nastupili su Babalu i Trio Fortuna na jednome trgu, dok na drugome, nakon 23 godine ponovo se u Brtoniglu vratio Radio Company sa spektaklom pod nazivom Company in action. Prisutni su uživali u starim hitovima i odličnoj animaciji.

Posljednji dan manifestacije, 16.08.2023., započeo je uz procesiju čiji početak je bio kod crkve Sv.Roka, a cilj u crkvi Sv.Zenona gdje je održana Sveta misa.

Program se nastavio u večernjim satima uz Alfa time band i jedinstveni nastup Tončija Huljića & Madre Badessa band, gdje je zabava kulminirala fascinantnim vatrometom ravno u ponoć, koji je očarao prisutne. Nastavilo se uz glazbu do kasnih sati uz odličnu atmosferu u režiji DJ Shurkija.

Prepuna Brtonigla i zadovoljstvo posjetitelja najbolji su pokazatelj uspješnosti ove manifestacije koja je bila besprijekorno organizirana i koja osim besplatnog zabavnog programa, posjetiteljima je ponudila bogatu eno gastronomsku ponudu na štandovima i zabavu za najmlađe.

Odgovori

Pin It on Pinterest