Grad Pula traži najbolje idejno rješenje za novi vrtić na Valmadama

Novi vrtić moći će primiti 160 djece u 10 skupina

Grad Pula raspisao je arhitektonsko urbanistički natječaj za najbolje idejno rješenje za novi vrtić na Valmadama na području Mjesnog odbora Busoler.

Cilj ovog natječaja je kroz analizu prostornih mogućnosti dobiti kvalitetno urbanističko i arhitektonsko, funkcionalno rješenje koje će zadovoljiti potrebe ali i sveukupnim rješenjem doprinijeti podizanju urbaniteta na predmetnom području. Također, od natjecatelja se očekuje da kvalitetno sagledaju pedagoški aspekt vodeći računa da podržava procese učenja, poučavanja i zajedništvo djece, osoblja i roditelja.

„Preporuka svim natjecateljima je da, u skladu sa zelenim politikama koje provodi Grad, maksimalnu pažnju usmjere na energetsku učinkovitost i uštedu energije te tako, između ostalog, doprinesu ispunjenju ciljeva koje Republika Hrvatska mora ispuniti strateškim dokumentima na razini države i Europske unije“, rekla je pročelnica Upravnog odjela za urbanizam, investicije i razvojne projekte Grada Pule Anja Ademi.

Riječ je, naime, o novoj praksi iznalaženja optimalnih rješenja i u budućim investicijama javne namjene čiji je investitor Grad Pula, koja će izbalansirati oblikovanje, funkcionalnost, ekonomičnost, racionalnost i provedivost rješenja.

U konkretnom slučaju radi se o predškolskoj ustanovi koja bi imala kapacitet od sveukupno 160 mališana u sklopu 10 odgojnih skupina te time smanjiti nedostatak vrtićkih kapaciteta.

„Provedbom projekta djeci s područja Grada Pule omogućit će se dostupnost kvalitetnijeg sustava odgoja i obrazovanja, osigurat će se bolji socijalizacijski procesi, olakšati daljnji proces školovanja, a ujedno će obitelji omogućiti uravnoteženiji i ravnopravniji balans privatnog i poslovnog života“, kazala je pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti, mlade i sport Ivana Sokolov.

Rok za dostavu radova je 24. listopada nakon čega slijedi rad Ocjenjivačkog suda i tehničke komisije te se do konca godine svakako očekuje odabir pobjednika natječaja čiji će se rad, uz ostale nagrađene kao i druge sudionike, javno prezentirati u sklopu izložbe i prezentacije radova.

Natječaj je raspisao Grad Pula, a provoditelj je Društvo arhitekata Istre – Società architetti dell´Istria (DAI-SAI) što je odraz dobre međusobne suradnje.

Odgovori

Pin It on Pinterest