11. Pula pleše održati će se 9. rujna!

Danas je na konferenciji za medije najavljena Pula pleše koja će se održati u subotu, 9. rujna na Portarati i to jedanaesti put. Manifestacija Pula pleše ima za cilj predstaviti plesne udruge s područja Pule te kroz njihove nastupe obogatiti program u gradu dok je još pun domaćih i inozemnih posjetitelja. „Pula pleše predstavlja danas manifestaciju koju smo jako i vrlo brzo zavoljeli te je postala dio rujanske programske tradicije u Puli. Entuzijazam ljudi koji rade s djecom u našem gradu i odaziv mladih na ovu manifestaciju su jedan pozitivan moment koji nas je držao da i dalje ustrajemo te organiziramo ovaj susret mladih, kulture, pjesme i plesa. Zahvalni smo svima koji se rado odazivaju na naš poziv i svojim radom, postignućima te prekrasnim koreografijama doprinose da Pula dobije jedan jedinstveni program koji zrači pozitivom. Zato se i ovim putem želim zahvaliti svim sudionicima na odličnoj suradnji u stvaranju programa ove manifestacije, “ istaknula je Sanja Cinkopan Korotaj, direktorica Turističke zajednice grada Pule.

Pula pleše je od samih početaka odlično prihvaćena kako od strane lokalnog stanovništva tako i od turista, kojih u ovo vrijeme ima doista mnogo. Stoga je i sama posjećenost eventa svake godine iznimno velika.

U ime svih udruga koje ove godine nastupaju, medijima se obratio Milisav Katrašnik voditelj Breakdance studija AB Original: „Želim se zahvaliti u ime svih plesnih studija Turističkoj zajednici grada Pule i Gradu Puli koji podržavaju ovu manifestaciju te time omogućavaju da se razni klubovi i studija predstave upravo uoči upisa u novu plesnu godinu. I ove godine predstavit će se razni klubovi s raznim plesnim stilovima i sigurno ćete užuvati u nastupima.“

Ideja i poticaj za pokretanje ove manifestacije potekla je od Karmen Radetikio, a nastavljena je suradnja kroz organizacijsku podršku. „Volim ples i ovu energiju koju kroz godine imamo čast uživati tijekom programa manifestacije Pula pleše. Mislim da je ovo jedan divan spoj mladih, uspješnih i kreativnih plesačica i plesača koji doslovno podignu atmosferu svojom energijom. Ono što nam daruju je zapravo vrijedno da biva predstavljeno na trgu svima jer su oni naše bogatsvo,“ rekla je Radetikio. Zahvalila je na suradnji i sluhu TZ-a i Grada koji su podržali ovu ideju.

Upravo dok je trajala konferencija za medije, Pula pleše priredila je medijima i prolaznicima lijepo iznenađenje. Održan je plesni flash mob koji je okupio predstavnike svih grupa koje će ove godine nastupiti na daskama bine kod Portarate ovu subotu. Flash mob je predvodila Marina Lorencin – instruktorica zumbe iz studija UPBEAT. Flash mob je održan i na Forumu i kod Arene.

Ove godine sudjeluje oko 200tinjak iz 9 plesnih udruga Pule, a oni su: Plesni studio Saltatrix, Plesni studio Infinity, KUD Tasa – Plesni studio Art Dance, Sense&Dance, Plesna skupina „Happyfeet“ O.Š. Veli Vrh, Plesni studio Pirueta Medulin – Pula, Breakdance studio AB Original, Plesni studio Coolstep i Studio UPBEAT.

Oni će svoja umijeća prezentirati u 15 plesnih točaka, a program je predviđen za ovu subotu navečer i počinje od 19:00 sati.

Pula pleše je manifestacija koja se organizira već jedanaestu godinu za redom, a organizatori su Turistička zajednica grada Pule, Grad Pula i Alphera d.o.o.. Kroz nastupe velikog broja plesnih udruga i klubova na taj se način predstavlja i jedan dio bogatstva sadržaja izvanškolskih programa za sve dobne skupine.

Odgovori

Pin It on Pinterest