U istom filmu – korak dalje: održana radionica izrade gifova u Školi za odgoj i obrazovanje Pula

U sklopu projekta U istom filmu – korak dalje, 14. i 15. rujna 2023. godine je u pulskoj Školi za odgoj i obrazovanje održana radionica gifova koju su vodile Franka Tretinjak i Dina Milovčić iz studija NJI3. Uz njih u radu radionice sudjelovali su i Vanja Marković i drugi učitelji, stručni suradnici i pomoćnici u nastavi te škole.

Radionica je bila podijeljena u dva dana od kojih svaki dan po blok sat rada. Prvog dana osmišljene su priče koje su drugog dana poslužile kako scenarija za izradu gifova. Svaki od polaznika uz pomoć učitelja i voditeljica smislio je što želi da bude u pokretu te je uz pomoć kolaža stvorio slike odnosno kadrove. Uz pomoć voditeljica kadrovi su fotografirani jedan po jedan te su putem online plaftorme iz nastalih fotografija izrađeni gifovi.

„Radionica je prošla uspješno sa očekivanim rezultatima u formi gif animacije. Dvanaest polaznika sudjelovalo je u radu ovisno o afinitetima i mogućnostima. Svaki od polaznika dobio je individualnu pomoć voditeljica i učitelja pri izradi gifa, ovisno o razini samostalnosti“, navode voditeljice.

U sklopu projekta održavane su i senzorne projekcije u Puli, Rovinju, Labinu, Buzetu, a njima će se uskoro pridružiti i projekcije u Krapinskim Toplicama i Čakovcu gdje će krajem rujna i u listopadu biti održane i kreativne radionice. Nakon održanih radionica napravit će se selekcija najboljih radova koji će biti dio postava putujuće izložbe u Puli, Rovinju, Buzetu, Labinu i Krapinskim Toplicama.

U sklopu projekta “U istom filmu – korak dalje”, Udruga Metamedij organizirat će i edukativne radionice za stručnjake za provedbu umjetničkih programa prilagođenih djeci s teškoćama u razvoju. Radionica će biti održana pod vodstvom dr.sc. Vanje Marković, mag.rehab.educ. i Lee Radolović, mag.logoped.

Radionica će biti koncipirana u dva seta. Prvi set edukativne radionice biti će održan online 12. listopada 2023., dok će nastavak biti uživo 26. listopada 2023.

Ovim se projektom nastoji izjednačiti mogućnost sudjelovanja djece i mladih s teškoćama u razvoju u kulturnim sadržajima.

Molimo da svi zainteresirani za sudjelovanje potvrde svoj dolazak na e-mail adresu: andrea@metamedia.hr. Potrebno je poslati ime i prezime, e-mail adresu te broj mobitela.

Poželjno je prisustvovanje na obje radionice.

Rok za prijavu je do 29.09.2023., a broj sudionika je ograničen. Sve preostale detalje, dobiti ćete nakon prijave.

Odgovori

Pin It on Pinterest