Generalni konzul Republike Srbije u posjetu Istarskoj županiji

U sjedištu Istarske županije u Puli, danas su zamjenica istarskog župana Jessica Acquavita i pročelnik Upravnog odjela župana Ivan Glušac upriličili prijem za generalnog konzula Republike Srbije u Rijeci Gorana Petrovića povodom njegovog završnog posjeta Istarskoj županiji na kraju mandata. Na prijemu je sudjelovao i vijećnik u županijskoj Skupštini Miloš Bajić.

Zamjenica Acquavita zaželjela je generalnom konzulu Republike Srbije dobrodošlicu u Istru te mu je zahvalila na dosadašnjem predanom, uspješnom radu i na obogaćivanju i olakšavanju života pripadnika srpske nacionalne manjine u Istarskoj županiji.

Pročelnik Glušac srdačno je pozdravio generalnog konzula te je istaknuo veliku važnost koju nacionalne manjine imaju u istarskom društvu.

„Statutom Istarske županije osigurana su prava nacionalnih manjina, a naša je regija nadaleko poznata po svojoj multikulturalnosti i uspješnom suživotu. Istra je multietnička županija u kojoj žive pripadnici brojnih naroda i nacionalnih zajednica“, poručio je pročelnik Glušac.

Generalni konzul Republike Hrvatske u Rijeci Goran Petrović istaknuo je kako je današnji prijem njegova svojevrsna oproštajna turneja po Istarskoj županiji koju je istaknuo kao svijetli primjer pozitivnog i neopterećenog odnosa prema nacionalnim manjinama. Također, uputio je zahvalu Istarskoj županiji na prijateljskoj suradnji proteklih godina te je pohvalio pozitivan rad Srpskog kulturnog centra i Vijeća srpske nacionalne manjine u Istarskoj županiji.

Odgovori

Pin It on Pinterest