Gradonačelnik Zoričić: Gradska uprava funkcionira transparentno

Gradonačelnik Pule Filip Zoričić na današnjoj izvanrednoj konferenciji za medije izvijestio je kako je jutros razgovarao s direktoricama i direktorima trgovačkih društava i rekao im da itekako imaju njegovu podršku te da nastave raditi kao i do sada.

Nakon toga održao je i sastanak sa službenicama i službenicima Grada koji su jučer uputili otvoreno pismo gradonačelniku, ali i gradskim vijećnicima.

„U trenutku kada su službenici i službenice poslali pismo vijećnicima to je postalo političko pitanje. Svjestan sam da je mnogima nakon 30 godina teško pratiti promjene u načinu funkcioniranja gradske uprave. Oni koji mogu pratiti promjene dobrodošli su. Jasno sam rekao da oni koji ne mogu prihvatiti moj način i ritam rada te da svakodnevno komuniciram s ljudima, tim su osobama vrata otvorena“, prenio je gradonačelnik Zoričić.

Dodao je kako je duboko razočaran dijelom pisma u kojem navode „sitnice u prostoru“ kao gradonačelnikov populizam.

„Smatram da su sitnice one koje ovaj grad čine boljim, od kanalizacije, rasvjete do prometnica. To je moja politika od prvoga dana – biti među ljudima, rješavati probleme i biti transparentan. Ne mogu prihvatiti da su mali problemi nebitni za ovaj grad i to me najviše razočaralo. U gradu se gradi i radi i pred nama je puno europskih projekata“, naglasio je Zoričić.

Pojasnio je kako prema Provedbenom planu i programu Grad Pula ima kapitalne projekte kojima se bavimo od ITU Mehanizma do projekata koje nam slijede – javnih garaža, dogradnje i gradnje vrtića i škola, uređenja kupališta Stoja, nastavak proširenja zaobilaznice iduće godine.

„Nakon dvije godine mandata jasno je da nas čekaju razvojni projekti Grada i da smo itekako odlučili u kojem smjeru grad ide, prvenstveno grad kulture, ali i svi ostali projekti“, rekao je gradonačelnik Zoričić.

Tom je prigodom još jednom zahvalio pročelnici Anji Ademi na protekle dvije godine u gradskoj upravi.

„Mogu slobodno reći da smo zajedno transformirali Grad u smislu komunikacije, načina rada i posla. Zahvalan sam joj što mi je bila desna ruka i što je uvijek bila spremna pomoći. Kako mi je rekla, odlazi iz osobnih razloga, vjerujem da svatko od nas bira neke bolje puteve, poslove i ja sam to prihvatio. Naravno da mi je žao, ali Grad je ispred svih nas, kao što sam ja zamjenjiv, tako smo svi zamjenjivi“, kazao je gradonačelnik.

Na konferenciji za medije gradonačelnik Filip Zoričić poručio je kako ne vidi političku ni moralnu odgovornost da ode s mjesta gradonačelnika jer je vođenje Pule preuzeo na izborima, a gradska uprava funkcionira transparentno.

Odgovori

Pin It on Pinterest