Najava prometne akcije u Puli

Policijski službenici kontrolirat će voze li vozači propisanom brzinom

Foto: Ilustracija

Kako bi se povećala sigurnost u cestovnom prometu, Postaja prometne policije Pula-Pola će u četvrtak,19. listopada od 8 do 13 sati, provesti preventivno-represivnu prometnu akciju ”Nadzor brzine kretanja vozila”.

Na području Postaje prometne policije Pula-Pola je tijekom devet mjeseci 2023. godine zabilježeno 60 prometnih nesreća kojima je okolnost nastanka prekoračena ili neprilagođena brzina kretanja, što je za 10% manje od usporednog razdoblja 2022. godine. Zbog nepropisne ili neprilagođene brzine stradala je ukupno 51 osoba, od kojih je jedna osoba smrtno stradala, 11 osoba zadobilo je teške, a 39 osoba lake tjelesne ozlijede. Policijski službenici utvrdili su ukupno 10.694 prometna prekršaja, od čega 2.997 ili 28% udjela prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozila.

Pozivamo vozače da radi osobne sigurnosti i sigurnosti svih sudionika ne prekoračuju dopuštene brzine kretanja vozila. Naime, prekoračena ili neprilagođena brzina kretanja vozila jedan je glavnih uzročnika prometnih nesreća s najtežim posljedicama.

Ističemo da su, kako bi se izbjegle posljedice za život i zdravlje, sudionici u prometu dužni voditi računa o sigurnosti, razvijati solidarnost i štititi zdravlje i život drugih osoba.

Odgovori

Pin It on Pinterest