Delegacija Urbane aglomeracije Split u studijskom posjetu Puli

U srijedu, 22. studenoga 2023. godine zamjenik gradonačelnika Grada Pule Bruno Cergnul primio je delegaciju Urbane aglomeracije Split koja je u studijskom posjetu Puli.

Zamjenik gradonačelnika Bruno Cergnul pozdravio je goste u ime Grada Pule, gradonačelnika Filipa Zoričića i svoje osobno ime te im zaželio dobrodošlicu u naš grad.

„Želim da se dobro osjećate u našem gradu. Posjetite znamenitosti Pule, upoznajte Pulu i opet nam se vratite. Bit će danas prilike za razmjenu iskustava i mišljenja prilikom posjeta, a neka ovo bude prvi u nizu naših susreta“, rekao je zamjenik Bruno Cergnul te zaželio gostima da ponesu lijepe uspomene iz Pule svojim domovima.

Voditeljica Odsjeka za provedbu ITU mehanizma Varja Štemberger-Agostelli zahvalila je delegaciji iz Splita što su izabrali Pulu za destinaciju njihovog studijskog putovanja.

„Birali smo najbolje od onog što imamo da vam pokažemo. To je dio naše povijesti koja je na ovaj ili onaj način ugrađena u sve projekte koje ćete vidjeti, a koje smo realizirali u proteklom razdoblju. Ovo je prilika da zakažemo nekakav budući susret kada ovo razdoblje koje imamo pred sobom bude iza nas i budemo imali još vrijednih i novih lokacija i objekata kojima ćemo udahnuti novi život kroz sljedeće razdoblje“, rekla je Štemberger -Agostelli.


Voditeljica Odsjeka za provedbu ITU mehanizma iz Splita Ana Jerkunica se u ime splitske delegacije zahvalila na dobrodošlici i prijemu te rekla da vjeruje da će ovo studijsko putovanje biti prilika za međusobnu razmjenu iskustava i znanja. 

U sklopu Studijskog posjeta Puli, delegacija iz Splita će posjetiti projekte koji su financirani u sklopu ITU mehanizma u financijskom razdoblju 2014. – 2020. godine: „Poduzetnički centar Coworking Pula“, „Pulski fortifikacijski sustav kao novi kulturno turistički proizvod“ (tunel Zerostrasse i Kaštel), „Konzervacija i rekonstrukcija Malog rimskog kazališta – Pula“, „Revitalizacija područja zaštićene renesansne jezgre Općine Svetvinčenat“ (Kaštel Morosini-Grimani u Savičenti).

ITU mehanizam u financijskom razdoblju 2014. – 2020. provodio se u osam najvećih urbanih središta Zagrebu, Osijeku, Rijeci, Splitu, Zadru, Slavonskom Brodu, Puli iKarlovcu,uključujući i njihove susjedne jedinice lokalne samouprave koji zajedno stvaraju prostorno-funkcionalnu cjelinu – urbanu aglomeraciju odnosno urbano područje.

Odgovori

Pin It on Pinterest