KONCERT POVODOM SVETE CECILIJE

Duo Samanta Stell (flauta) i Sanel Jusić (gitara)

ARHELOŠKI MUZEJ ISTRE

22. studeni 2023. godine u 19 sati

Ulaz slobodan

U srijedu 22. studenog 2023. godine održat će se koncert povodom obilježavanje Sv. Cecilije, zaštitnice glazbe i glazbenike. Ovaj se koncert održava već 8 godina na dan Svete Cecilije. 

Nastupiti će duo: Samanta Stell (flauta) i Sanel Jusić (gitara). 

Na programu će se izvoditi slijedeći skladatelji: G.Fr.Haendel, A.B.Mangoré, M.D.Pujol, J.Ibert, C. Machado, V.Amigo, A.Piazzolla. 

Koncert je organiziran u prekrasnom prostoru Arheološkog Muzeja Istre (AMI). 

Pokrovitelji su Grad Pula (odjel za kulturu) i Turistička zajednica grada Pule.

Sanel Jusić (Pula, 1993) osnovno i srednje glazbeno obrazovanje završava na Glazbenoj školi Ivana Matetića Ronjgova – Pula, smjer gitara u klasi nastavnika Petra Koroljevića. Uz gitaru, maturirao je i matematičku gimnaziju. Diplomirao je na Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli. Trenutno je student četvrte godine klasične gitare na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku u klasi Petra Čulića. Zaposlen je kao učitelj gitare u Umjetničkoj školi Poreč. Tijekom svojeg školovanja pohađao je seminare usavršavanja svjetskih priznatih profesora gitare – Jaime Zenamon, Costas Cotsiolis i Thomas Offerman. Finalist je međunarodnog natjecanja Guitar Art Festival u Beogradu kao i drugih međunarodnih natjecanja.

Samanta Stell je Osnovnu i Srednju glazbenu Školu Ivan Matetića Ronjgova završila u Puli u klasi prof. Regine Nožice. Studij flaute je diplomirala s odličnim uspjehom 1995. godine na Konzervatoriju “B. Marcello” u Veneciji, u klasi prof. Francesca Chirica, a zatimi I na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, klasa prof. Marine Novak.  Usavršavala se na majstorskim tečajevima kod prof. Nicoleta, Artoaud, Ghianija, Lotti, Schmaisera, Karimi, Krajačić, Brachfeld. Nastupa solistički te kao članica niza komornih sastava i orkestara (trio NaSaSa, duo Magic Flutes, Musicitta’ Band, Puhački orkestar grada Pule, Evergreen kvartet, MusiCity). Radi u Puli u Glazbenoj školi Ivana Matetića Ronjgova kao profesor flaute. Članica je strukovnih udruženja: HDGU, HDS, HUOK, HDF, UDSU 

Odgovori

Pin It on Pinterest