Svečano otvoren 17. Simpozij distrofičara Istre

Danas je u kongresnoj dvorani Hotela Park Plaza Histria svečano otvoren 17. Simpozij distrofičara Istre pod nazivom ”Novosti u liječenju oboljelih od neuromuskularnih bolesti”.

U ime Grada Pule na svečanom otvaranju sudjelovale su pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti, mlade i sport Ivana Sokolov i voditeljica Odsjeka za socijalnu skrb i zdravstvo Irena Peruško. Simpoziju su se odazvali i predstavnici Istarske županije, brojni članovi Društva distrofičara Istre, predstavnici raznih udruga osoba s invaliditetom, predstavnici zdravstvenih ustanova te učenici Medicinske škole Pula.

Okupljenima se na samom početku obratio predsjednik Društva distrofičara Istre Robert Raste zaželjevši im dobrodošlicu i izrazivši zadovoljstvo što se simpozij odvija već sedamnaesti put za redom.

U ime Grada Pule nazočnima se obratila pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti, mlade i sport Ivana Sokolov:

„Prije svega želim čestitati Društvu distrofičara Istre na uspješnoj organizaciji već tradicionalnog 17. Simpozija. Društvo distrofičara Istre i Grad Pula uspješno surađuju već dugi niz godina. Upravo je iz tog partnerstva proizašla i nova usluga Centra podrške 521, uz udruge DOSTI i Gradsko društvo Crvenog križa Pula. Usluga Centra podrške 521 dostupna je svim građanima i pokazala se kao vrijedna i korisna cijeloj zajednici. Još jednom zahvaljujem na vašim aktivnostima i pomaganju našim sugrađanima. Podržavamo vas i činit ćemo to i dalje u vašim projektima i aktivnostima“, izjavila je Sokolov.

Nakon svečanog otvaranja i uvodnih obraćanja, krenula su izlaganja o vrlo aktualnim i zanimljivim temama. Prvo izlaganje bilo je posvećeno Zakonu o osobnoj asistenciji i implementaciji, a održala ga je Marica Mirić, predsjednica Zajednice saveza s invaliditetom Hrvatske i Saveza društava distrofičara Hrvatske.

Podsjetimo, Grad Pula financijski podupire programe Društva distrofičara Istre pod nazivom „Socijalna i zdravstvena podrška integraciji oboljelih od neuromuskulatornih bolesti s područja Grada Pule“ te „Pomoć u kući oboljelima od mišićne distrofije“.

Odgovori

Pin It on Pinterest