Šesto čulo I GospOUdinNOUbadi na daskama INK

U utorak, 28. studenog  u 20 sati na rasporedu je  partnerski program INK i Sa(n)jam knjige u Istri, ŠESTO ČULO.

Šesto čulo multimedijalni je performans koji povezuje čitanje poetskog teksta, glazbu uživo i slikanje uživo u narativnu scensku izvedbu. Dramaturgija performansa temelji se na ciklusu pjesama Šesto čulo. Čitanje pojedinih pjesama simultano je praćeno sekvencom vizuala slikanih uživo te glazbenom izvedbom koja objedinjuje improvizaciju, ambijentalne zvukove i

odabrane skladbe. U konačnici, Šesto čulo spaja vrijeme, prostor i jezik triju različitih medija u jedinstvenu eksperimentalnu formu.

………

U četvrtak  30. studenog u 20 sati INK ugošćuje predstavu nastale u produkciji Teatra EXIT, Zagreb u suradnji s Akademijom za umjetnost i kulturu u Osijeku.

GospOUdinNOUbadi

Tekst i režija: Saša Anočić

Igraju: Karlo Bernik, Domagoj Ivanković, Jasmin Novljaković, Živko Anočić

Pripovjedač: Živko Anočić

GospOUdinNOUbadi predstavnik je svih malih ljudi koji u cijelom ovom besmislu koji nas okružuje, ne traži samo ono čega nema (smisao), nego se usuđuje tražiti nešto više – život barem donekle dostojan čovjeka. Naš mali, veliki junak ostaje u istom danu i bez posla i bez djevojke, a vrlo brzo će ostati i bez svoje i mamine kućice ukoliko ne dostavi potrebnu dokumentaciju da je ta kućica baš njegova. Stisnut je uz rub jer je oko na kućicu bacio lokalni tajfun Grabijel Gramzivić. GospOUdinNOUbadi prisiljen je na posljednju bitku u svom malom životu, bitku protiv moćnih neprijatelja poput birokracije, nepotizma i naročito opasnog gospodina Nihilizma. Hoće li u toj bitci pobijediti ili će postati još jedan broj u nizu koji je izgubio baš sve?! Smijući se besmislu možemo li se nadati da će bar jednom u životu pobijediti mali čovjek? Pa makar to bilo u kazališnoj predstavi.

Slijedi razgovor s autorima nakon izvedbe.*

Odgovori

Pin It on Pinterest