Općina Medulin nagradila Marka Džina, Martina i Mariju Dolenc povodom ostvarenih sportskih uspjeha

Izvanredni sportski rezultati mladih sportaša, Općinu Medulin doista svrstavaju u kategoriju najuspješnijih općina u sportu, a poticanje sportskih klubova, motivacija mladih ljudi te ulaganje u sportsku infrastrukturu fokus su općinske uprave.

U povodu novih ostvarenih zapaženih sportskih rezultata načelnik Općine Medulin Ivan Kirac održao je prijem i uručio nagrade mladim sportašima Marku Džinu, Martinu Dolencu i Mariji Dolenc. Tom prilikom načelnik Ivan Kirac čestitao je mladima sportašima na ostvarenom uspjehu uz želje za nastavkom izgradnje njihove sportske karijere: „Iznimno smo ponosni na sportaše s područja općine Medulin, a osobito nas veseli uspjeh naših mladih sportaša. Svjesni smo koliko je odricanja, truda i predanosti potrebno za ostvarenje ovakvih sportskih rezultata te je Općina Medulin uvijek spremna podržati i poticati mlade sportaše na njihovom putu.“ izjavio je načelnik Ivan Kirac.

Marko Džin je na WAKO Svjetskom prvenstvu u kickboxingu koje se održalo u portugalskoj Albuferiji u disciplini light contact do 89 kg osvojio brončanu medalju. U četvrtfinalu je pobijedio Jusuea Yenihera Pereza Ortegu iz Venezuele, da bi se u polufinalu previsokom preprekom pokazao kasniji prvak, Talijan Riccardo Albanese. Uspjeh je veći time što je Marko Džin, jedini borac iz Hrvatske koji je osvojio medalju u seniorskoj konkurenciji.

Na prijemu je uz Marka prisustvovao i njegov dugogodišnji trener Edi Višković kao i predsjednica kluba Planet sport Kristina Džin koji su se zahvalili na prijemu i nagradi te su upoznali načelnika o s budućim sportskim planovima.

Pomerski kitesurfer Martin Dolenc i njegova sestra Marija Dolenc nastupali su na završnici Svjetskog kupa u kitesurfingu te su svaki u svojoj kategoriji osvojili treće mjesto u ukupnom poretku.

Martin Dolenc je također ranije osigurao nastup na Olimpijskim igrama 2024. godine u Pariz te će postati prvi hrvatski kajtaš olimpijac, a njegovim stopama kreće i njegova 16-godišnja sestra Marija.

Obzirom da se Martin i Marija nalaze na pripremama prijemu je prisustvovao njihov brat Dominik koji se u ime obitelji zahvalio Općini Medulin na nagradi i podršci, te je izrazio nadu da će se sljedeće godine održati prijem za osvajača olimpijske medalje.

Općina Medulin nastavlja poticati i podržavati izvrsnost u sportu te čestita svim nagrađenim sportašima na njihovim izvanrednim postignućima.

Odgovori

Pin It on Pinterest