Započelo najavljeno ozelenjivanje kupališta Hidrobaza

Kako je i najavljivano, ovih su dana krenuli novi radovi na kupalištu Hidrobaza sufinancirani sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost koji uključuju dodatno ozelenjivanje površine.

Kroz projekt je tako planirana sadnja 132 stabla pinija, gledičija, judića, javora i jasena, 970 sadnica visokih i niskih grmova te 1.131 sadnica različitih trajnica i ukrasnih trava. 

Podsjetimo, nakon uređenja javne plaže preostala je potreba za kvalitetnim krajobraznim uređenjem neuređene zelene površine u sjevernom dijelu koje bi se na taj način povezalo s postojećim sadržajima.

S obzirom na dosadašnja iskustva u korištenju prostora te iskazane potrebe korisnika, nužnom je ocijenjena potreba formiranja nove zelene, parkovne površine na dijelu danas neuređene livade prethodnih godina devastirane parkiranjem, a koja je iskazala svoj potencijal u smislu daljnjeg krajobraznog uređenja.

Osim ovog zahvata na sada neuređenoj livadi, planira se sadnja i na dijelovima uz plavu šetnicu na već uređenom dijelu kupališta. Zahvat, čija se vrijednost procjenjuje na nešto više od 160 tisuća eura, predviđa uređenje preko 5.500,00 četvornih metara površine.

Radove po provedenoj javnoj nabavi izvodi obrt za krajobrazno uređenje HortusDes iz Garčina, dok nadzor nad izvođenjem obavlja Studio KAPPO koji su ujedno i izrađivači izvedbenog projekta.

Odgovori

Pin It on Pinterest