Blizanci Sole i Roko prve rođene bebe u 2024. u pulskoj bolnici

Gradonačelnik Pule Filip Zoričić jučer je u pratnji supruge posjetio prve rođene bebe u 2024. godini u Općoj bolnici Pula. Na veliko iznenađenje i radost, ove godine prvi su rođeni blizanci Sole i Roko, i to 1. siječnja u 9.02 i 9.04 sati ujutro. Prva je na svijet stigla djevojčica simboličnog imena Sole, a dvije minute nakon stigao je i njezin brat Roko. Blizanci su rođeni prije termina te su stoga nešto lakši; dva kilograma i 270 grama, i dva kilograma i 410 grama.

Gradonačelnik Zoričić u pratnji supruge uručio je majci Vesni Mileta Laković ček simboličnog iznosa od 2024 kune, odnosno 270 eura. Isti iznos od 270 eura Grad Pula osigurat će i za drugu bebu. Također, DM je u sklopu društveno odgovornog poslovanja bebama pripremio prigodne poklone koje je gradonačelnik tom prigodom uručio majci.

„Drago mi je što smo danas ovdje i što se na današnji dan u našem rodilištu rodilo čak četvero djece. Upravo smo posjetili majku Vesnu koja se osjeća dobro i koja je rodila blizance, što je predivan početak ove godine. Zahvaljujem liječnicima na svemu što rade, na upornosti i izazovima s kojima se u svom poslu susreću. Želim da Pula bude grad djece, pa smo tako ove godine povećali porodiljnu naknadu u puno većem iznosu nego što je to bilo do sada i nadamo se da će broj djece rasti“, izjavio je Zoričić.

Doktor Davor Zoričić, voditelj Odjela fetalne medicine i zamjenik pročelnika službe Ginekologije i porodništva osvrnuo se na proteklu godinu i rekao kako se u 2023. godini u pulskom rodilištu rodilo ukupno 1252 djece, što ukazuje na pad broja rođene djece u zadnjih nekoliko godina.

“Svaki porod i svaka rođena beba je jedna velika šansa i radost. Djece ćemo imati onoliko koliko budemo željeli. Nema tu matematike, potrebna je iznimna energija da se podignu djeca, ali to donosi i veliko zadovoljstvo”, zaključio je doktor Zoričić.

Odgovori

Pin It on Pinterest