Grad Pula ove godine dodijelio 173 studentske stipendije

Održano svečano potpisivanje i dodjela studentskih stipendija za akademsku godinu 2023./2024.

Danas, 5. siječnja 2024. godine u prostorijama Komunalne palače održano je svečano potpisivanje i dodjela studentskih stipendija za akademsku godinu 2023./2024.

U ime grada Pule studentima je ugovore o stipendiranju uručila zamjenica gradonačelnika Ivona Močenić koja je tom prilikom izjavila:

U ime Grada Pule, gradonačelnika Filipa Zoričića i svoje osobno, zahvaljujem vam na dolasku. Iznimna mi je čast i zadovoljstvo biti danas ovdje s vama i imati priliku uručiti vam ugovore o dodjeli studentskih stipendija koje ste svojim radom, trudom i odricanjem itekako zaslužili. Ponosna sam što će ove godine stipendiju dobiti svi oni koji su zadovoljili uvjete natječaja i nadam se da će vam ova stipendija barem malo olakšati studiranje i biti vam vjetar u leđa u postizanju novih uspjeha.“

Pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti, mlade i sport Ivana Sokolov nadodala je kako je iznos stipendije povećan u odnosu na prošlu godinu i sada iznosi 95 eura.

U ovoj godini slijedi nam izmjena Pravilnika o dodjeli stipendija kako bismo unaprijedili sustav bodovanja, stoga vjerujem da će iduće godine taj iznos biti i veći“, zaključila je Sokolov.

Podsjetimo, 27. prosinca 2023. godine gradonačelnik Filip Zoričić donio je odluku o dodjeli studentskih stipendija u akademskoj godini 2023./2024., prema kojoj i ove godine stipendiju mogu dobiti svi koji su zadovoljili uvjete.

Zaprimljeno je ukupno 247 zahtjeva od kojih je 203 ispunilo uvjete za dodjelu studentskih stipendija. Iznos stipendije iznosi 95,00 eura za što je u proračunu osigurano 172.241,00 eura.

Pravo na podnošenje zahtjeva imali su studenti koji prvi put upisuju akademsku godinu te su u prethodnom školovanju ostvarili prosjek ocjena najmanje 4,5 za svaku godinu obrazovanja u srednjoj školi i najmanje 4,0 za svaku godinu obrazovanja u srednjoj školi ako su upisani na studij za zvanje koje je određeno kao deficitarno, studenti druge i treće godine s prosjekom od najmanje 4,0 na prethodnoj akademskoj godini i najmanje 3,5 na prethodnoj akademskoj godini studija za zvanje koje je Natječajem bilo određeno kao deficitarno, te studenti na diplomskom studiju s prosjekom od najmanje 4,0 na prethodnoj godini studija, odnosno zadnjoj godini preddiplomskog studija i najmanje 3,5 na prethodnoj godini za zvanje koje je određeno kao deficitarno.

Odgovori

Pin It on Pinterest