Grad Pula-Pola proglasio sajamske dane u 2024. godini

Gradonačelnik Filip Zoričić donio Odluku o proglašenju sajamskih dana na području Grada Pula-Pola u 2024. godini u svrhu promidžbeno-turističkih aktivnosti.

Sajamskim danima proglašene su sve nedjelje i blagdani u periodu od 31. ožujka do 30. rujna 2024. godine, blagdani Svi sveti, 1. studenog, Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, 18. studenog, te sve nedjelje i blagdani u vrijeme održavanja manifestacije Advent u Puli – L’Avvento a Pola 2024. godine.

„Ovom odlukom želimo pomoći našim obrtnicima i omogućiti im rad nedjeljom i za vrijeme blagdana s obzirom na to da je Pula turistički grad te da se u tom periodu očekuje povećani dolazak turista. Prigodna prodaja na sajmovima i javnim manifestacijama u skladu sa Zakonom o trgovini može se obavljati isključivo na otvorenom prostoru na kojem se održava sajam ili manifestacija, dok se i dalje ne može obavljati trgovina u zatvorenim prostorima“, izjavio je gradonačelnik Filip Zoričić.

Odlukom će biti omogućena prigodna prodaja na kioscima, štandovima, ambulantna prodaja i ostala slična prodaja na otvorenom, kao dio sajamskih događanja i javnih manifestacija te može započeti u 08:00 sati i završiti do 24:00 sata.

Odgovori

Pin It on Pinterest