Ispitivanje stabilnosti i sigurnosti stabala u Ulici Starih statuta i Kolodvorskoj ulici

Do kraja tjedna započet će ispitivanje stabilnosti i sigurnosti stabla od loma, stanja truleži i strukture drva te praćenje stabilnosti stabala u Ulici Starih statuta i Kolodvorskoj ulici.

Nakon izvedenih radova rekonstrukcije Ulice Starih statuta u prvoj polovici 2023. godine tijekom kojih je dio radova izvođen u zoni korijena, a obzirom na sam položaj stabala, njihovu starost i zdravstveno stanje, potrebno je preispitati njihovu stabilnost kako bi se otklonile neželjene posljedice.

Kroz uslugu je planirano ispitivanje stabilnosti i sigurnosti stabala koprivića (ladonja), provođenje aktivnosti za davanje procjene stanja truleži, strukture drva te kasnije praćenje uz prijedloge mjera njege kako bi se radovima oštećena stabla fiziološki spasila i dugoročno osigurala njihova stabilnost.

U Kolodvorskoj ulici izvodit će se ispitivanje stadija truleži i strukture drva pomoću rezistografa te će se na temelju dobivenih rezultata dati i preporuke mjera sanacije. U Ulici Starih statuta vršit će se potezni testovi i ispitivanja stabilnosti zbog čega će ulica u vremenu od 8:30 do 14:30 biti zatvorena za promet  (od utorka do subote).

Uslugu ispitivanja izvršit će društvo Urbani šumari d.o.o. Zagreb temeljem provedenog postupka nabave i sklopljenog Ugovora na iznos 20.981,70 eura bez PDV-a.

Odgovori

Pin It on Pinterest