Gradonačelnik Filip Zoričić podržao ideju o izgradnji srpskog kulturnog centra

Saborski zastupnik predsjednik Srpskog narodnog vijeća Milorad Pupovac sa suradnicima u dvodnevnom je posjetu Puli te ga jučer, 5. ožujka, u prostorima Gradske komunalne palače, ugostio gradonačelnik Pule Filip Zoričić.

Na sastanku se razgovaralo o položaju srpske zajednice u Puli, o razvoju kulturnih i obrazovnih programa te o planovima za izgradnju objekta kulturne namjene u Puli.

„Cilj je da dodatno obogatimo život zajednice u Puli kroz nove kulturne i obrazovne programe, pogotovo za mlade, želimo to učiniti i kroz izgradnju nove zgrade Srpskog kulturnog centra“, kazao je Milorad Pupovac i zahvalio gradonačelniku na podršci koju je Grad pružao u dosadašnjem radu Srpskog kulturnog centra u Istri u pulskoj Maksimijanovoj ulici.

„Drago mi je da na kulturnim programima vidim sve više mladih ljudi jer je to važno u očuvanju nacionalnog i kulturnog identiteta“, naglasio je gradonačelnik Zoričić i istaknuo kako će Grad pružiti podršku razvoju obrazovnih i kulturnih programa i pomoći u realizaciji ideje o izgradnji Srpskog kulturnog centra u Puli.

Na kraju posjeta predsjednik Srpskog narodnog vijeća zahvalio je Gradu Puli i gradonačelniku Zoričiću na poticanju obogaćivanja razumijevanja multikulturalnosti u Puli.

„Mi ćemo s naše strane uvijek imati na umu opću dobrobit za grad, županiju, Republiku Hrvatsku i srpske zajednice koja ovdje živi“, zaključio je Pupovac.

Sastanku su prisustvovali i predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine Istarske županije Miloš Bajić, vijećnik pulskog Gradskog vijeća Milan Rašula, glasnogovornik Srpskog narodnog vijeća Eugen Jakovčić, pročelnik Upravnog odjela za lokalnu i mjesnu samoupravu Nebojša Nikolić te pročelnica Upravnog odjela za upravljanje imovinom i imovinsko-pravne odnose Sanja Kljajić Dakić.

Odgovori

Pin It on Pinterest