Župan Miletić primio osvajače Hrvatskog malonogometnog kupa MNK Stanoinvest Futsal Pula 

U sjedištu Istarske županije u Puli, istarski župan Boris Miletić je zajedno s pročelnikom Upravnog odjela župana Ivanom Glušcem održao prijem za uspješne malonogometaše MNK Stanoinvest Futsal Pula koji su nedavno obranili titulu pobjednika Hrvatskog malonogometnog kupa u Dubrovniku.

Istarski župan Boris Miletić kazao je kako se ponosi novim velikim uspjehom mladih istarskih sportaša koji su u napetom finalu svoj drugi trofej osvojili nakon boljeg izvođenja sedmeraca.

„Znam da je za ovakav uspjeh potrebno zaista puno truda i zalaganja, i zato je vaš rezultat još i veći. Kao Županija u ovom smo mandatu pokazali da nam je do sporta iznimno stalo. Prvi smo u Hrvatskoj napravili Fond za sport namijenjen za edukaciju trenera i trenerica za što iz godine u godinu osiguravamo sve više financijskih sredstava, što se pokazalo kao puni pogodak.“ – kazao je župan Miletić, koji je mladim sportašima čestitao na njihovom velikom uspjehu i izrazio zadovoljstvo činjenicom da se broj sportaša u Istri sve više povećava.

Pročelnik Upravnog odjela župana Ivan Glušac čestitao je trofejnim malonogometašima, tajniku Goranu Mihoviloviću i predsjedniku Valteru Cetini na velikom uspjehu koji služi na ponos i uzor istarskom sportu.

„Posebno je pohvalno što je jedan klub koji je osnovan prije relativno kratko vremena, stigao do tolikih impresivnih rezultata; dvostruki prvaci hrvatskog kupa, državni doprvaci prije dvije godine, natjecanje u Ligi prvaka, i činjenica da ste deveta momčad u Europi koja je zaustavila jednu Barcelonu prije Final Foura. Veseli me i što su uvjeti treniranja na visokoj razini i sigurno su bolji nego u mnogim drugim klubovima, tu se ne plaća članarina, oprema, što pokazuje ozbiljnost kluba i jednog projekta koji nam svima služi na ponos.“ – kazao je pročelnik Glušac koji se zahvalio malonogometašima što ime svoga Grada i Županije pronose diljem Europe te im je poželio i mnogo uspjeha u nastavku sportskih natjecanja.

Tajnik MNK Stanoinvest Futsal Pula Goran Mihovilović zahvalio se Istarskoj županiji na velikoj potpori svih ovih godina, a posebno županu Borisu Miletiću koji je klub podržavao od samih početaka tijekom njegova mandata gradonačelnika Pule. „Sve ovo radimo radi naših klinaca i onih koji dolaze iza njih, većina naših igrača su ovdje rođeni i žive na nekoliko minuta od dvorane.“ – rekao je tajnik Mihovilović.

Predsjednik MNK Stanoinvest Futsal Pula Valter Cetina također se zahvalio Istarskoj županiji na potpori te je poručio kako je pred njima sljedeći cilj – osvajanje prvenstva i ulazak u Final Four Lige Prvaka.

Nakon osvajanja hrvatskog kupa, pred mladim malonogometašima MNK Futsal Pule je izuzetno važna utakmica pretposljednjeg kola HMNL-a u kojoj se u pulskoj dvorani Doma Sportova Mate Parlov ponovno susreću s MNK Olmissumom iz Omiša pred vjerujemo ispunjenim tribinama.

Odgovori

Pin It on Pinterest