Župan Miletić primio nagrađene članove HGSS – Stanice Istra

U sjedištu Istarske županije u Puli, istarski župan Boris Miletić je zajedno s pročelnikom Upravnog odjela župana Ivanom Glušcem, održao prijem za članove Hrvatske gorske službe spašavanja – stanica Istra, jedne od tri dobitnika godišnje nagrade u području sustava civilne zaštite za 2023. godinu, koje su uručene u sklopu obilježavanja Međunarodnog dana civilne zaštite i Dana civilne zaštite Republike Hrvatske.

Istarski župan Boris Miletić kazao je kako se iznimno ponosi novim velikim uspjehom istarskih članova Hrvatske gorske službe spašavanja koja se posebno istaknula zbog sudjelovanja u jednoj od najzahtjevnijih međunarodnih akcija speleo-spašavanja kada je američki speleolog ostao zarobljen u tisuću metara dubokoj jami na jugu Turske.

„Prije svega treba imati hrabrosti za takve akcije spašavanja i humanosti za jedan volonterski duh i način života koji toliko pomaže zajednici te čini i nas, i brojne posjetitelje koji posjećuju Istru, sigurnijima.“ – kazao je župan Miletić.

Pročelnik Upravnog odjela župana Ivan Glušac istaknuo je kako je HGSS danas postao poseban brand. 

„Zbog HGSS-a turisti se danas osjećaju sigurnije, što dodatno doprinosi statusu Hrvatske kao sigurne destinacije. Također treba posebno pohvaliti što dajete svoje slobodno vrijeme i dobar dio vlastitih financija za opće dobro.“ – poručio je pročelnik Glušac naglasivši važnost informiranja djece i mladih o radu HGSS tima te vrijednostima volontiranja.

Pročelnik HGSS – stanice Istra Martin Glavić zahvalio se županu Miletiću na prijemu i potpori te je predstavio glavne smjernice uspješnog spašavanja u Turskoj, koja je za članove HGSS-a – Stanice Istre svojevrsni vrhunac dosadašnjeg rada i napornog vježbanja.

Zamjenik pročelnika HGSS – Stanice Istra Haris Vojniković kazao je kako mnogo vremena provode u pripremi i vježbanju u mnogim špiljama i jamama u Istri, istaknuvši kako je Hrvatska danas u Top 3 zemlje u svijetu u speleo-spašavanju.

Tajnik HGSS – Stanice Istra Sebastijan Labinjan kazao je kako su svih 35 članova istarskog HGSS-a volonteri i entuzijasti koji su već dugo vremena u tom poslu i imaju puno iskustva.

Odgovori

Pin It on Pinterest