Održana prva sjednica novog saziva Kulturnih vijeća Grada Pula -Pola

Danas, 11. travnja u Komunalnoj palači održana je prva sjednica novog saziva pet Kulturnih vijeća Grada Pula – Pola za glazbu i glazbeno-scensku umjetnost, likovnu umjetnost, knjigu i nakladništvo, scensku, dramsku i filmsku umjetnost te za interdisciplinarne i nove umjetničke i kulturne prakse. Prva sjednica Kulturnog vijeća za baštinu održat će se naknadno, u petak 12. travnja 2024.

Sjednici je prisustvovala pročelnica Upravnog odjela za kulturu Emina Popović Sterpin sa suradnicima koja je u uvodnom obraćanju naglasila da je sjednica sazvana prvenstveno kako bi se članovi Kulturnih vijeća upoznali s planom i načinom rada vijeća, sukladno Odluci o osnivanju Kulturnih vijeća Grada Pula – Pola.

Tom su prigodom izabrani zamjenici predsjednika prisutnih Kulturnih vijeća, donijeti su Poslovnici o radu Kulturnih vijeća te su ispunjeni administrativni uvjeti za rad nakon čega je pročelnica Popović Sterpin upoznala članove vijeća s očekivanim terminima raspisivanja Javnog poziva za predlaganje Programa javnih potreba u kulturi i okvirnom terminskom planu održavanja sjednica u svrhu vrednovanja pristiglih prijavnica.

Također, napomenula je kako su do kraja travnja Vijeća dužna dostaviti nadležnom Upravnom odjelu prikaz stanja u području kulturnog i umjetničkog stvaralaštva iz svoje nadležnosti za prethodnu godinu, prijedlog ciljeva kulturne politike i mjera za njeno provođenje.

Podsjetimo, Kulturna vijeća imaju po pet članova, a članovi su na mandatno razdoblje od četiri godine imenovani po Javnom pozivu kojim su ustanove u kulturi, umjetničke organizacije i udruge te druge pravne i fizičke osobe, koje obavljaju djelatnost u području kulturi, pozvane za podnošenje pisanih i obrazloženih prijedloga kandidata za članove.

Kulturna vijeća osnovana su kao stručna savjetodavna tijela za pojedina područja umjetničkog i kulturnog stvaralaštva i njihovi zadaci određeni su Odlukom o osnivanju Kulturnih vijeća.

Odgovori

Pin It on Pinterest