U Puli održana pješačka manifestacija “Hoditi i zdravi biti”

Veliki broj Puležanki i Puležana odazvao se jučer javnozdravstvenoj manifestaciji “Hoditi i zdravi biti – La salute viene camminando” koja se ove godine odvijala u svih deset istarskih gradova. U većini gradova manifestacija se odvijala u subotu 20. travnja, osim u Pazinu gdje je održana dan ranije, dok se u Bujama održava u nedjelju 21. travnja.

U Puli je pješačenje krenulo u 10,00 sati u Šijanskoj šumi na ulazu kod Šumarije gdje su se dijelile majice i boce vode. Pješačilo se stazom Orhideja na kojoj je dio sudionika odabrao kraću rutu dužine 4,6 km, dok su oni malo hrabriji odabrali dužu od 6 km.

Na manifestaciji je sudjelovala zamjenica gradonačelnika Grada Pule Ivona Močenić koja je rekla kako Grad Pula aktivno sudjeluje i podržava organizaciju pješačke manifestacije koja promovira zdrave životne navike i skreće pažnju na prevenciju te zdraviji i aktivniji način življenja.

“Odaziv na manifestaciju je jako dobar, a posebno mi je drago da ima sudionika različitih životnih dobi”, kazala je zamjenica gradonačelnika Pule Ivona Močenić i zahvalila svima koji su sudjelovali u pješačenju i tako podigli svoj zdravstveni status na jedan viši nivo.

“Kao što znamo, kretanje je potrebno za naše zdravlje, ne samo fizičko nego i mentalno”, zaključila je zamjenica gradonačelnika Pule Ivona Močenić.

Na kraju pješačenja sve sudionike dočekao je topli obrok kojeg su pripremili su kuhari Osnovne škole Giuseppina Martinuzzi. Učenici srednje medicinske škole mjerili su krvni tlak i razinu šećera u krvi, dok su članovi Gradskog društva Crvenog križa i Društvo kineziologa pokazivali vježbe istezanja.

Odgovori

Pin It on Pinterest