Održani poslovni susreti putničkih agencija Istarske i Primorsko – goranske županije

HGK – Županijska komora Pula i HGK – Županijska komora Rijeka organizirale su poslovne susrete putničkih agencije Istarske i Primorsko-goranske županije u Puli.

Uime gostiju, predsjednica Strukovne grupe putničkih agencija HGK – ŽK Rijeka Tamara Černeka istaknula je kako poslovni susreti imaju  izuzetno veliku važnost jer omogućuju stjecanje novih kontakata, razmjenu iskustava, ideja i najbolje prakse među agencijama, što može značajno doprinijeti unaprjeđenju ponude i kvalitete usluga. Pritom se stvara korist ne samo za agencije već i širi turistički sektori, a regija se promiče kao poželjna turistička destinacija.

Mladen Draguzet, predsjednik Strukovne grupe putničkih agencija HGK – ŽK Pula rekao je kako se članice upravo kroz Komoru jako dobro umrežavaju, dijele informacije o međusobnim uslugama i aktivnostima te teže što većoj raznovrsnosti ponude. Pritom su aktivnosti usmjerene prema što većoj održivosti, te stvaranju održivog proizvoda koji promovira lokalnost.

U cilju predstavljanja ponude aktivnog turizma i promocije takvog turističkog proizvoda, u Fažani će se od 24. do 26. svibnja održati Weekend outdoor festival, naglasila je Katarina Dobrić Dabić, predsjednica Strukovne podgrupe pustolovnog turizma ŽK Pula.

Na susretu je sudjelovao i poslovni tajnik Udruženja putničkih agencija HGK Branko Lelas, koji je predstavio prvu nacionalnu Platformu za premium turizam – Stories experience premium Croatia.

Putničke agencije složile su se da treba još raditi na motivu dolaska gostiju te stvarati što kreativnije paket aranžmane koji bi privlačili goste u destinaciju tijekom cijele godine.

Ovo je bila izvrsna prilika za uspostavljanje budućih zajedničkih aktivnosti i za kreiranje zajedničkih turističkih paketa ili programa koji će omogućiti agencijama da svojim klijentima ponude atraktivne i originalne doživljaje, zaključeno je na susretu.

Odgovori

Pin It on Pinterest