Produžen rok prijave za “Summer Sessions 2024 međunarodna rezidencija”

Summer Sessions su kratkoročne međunarodne rezidencije namijenjene mladim umjetnicima i dizajnerima koji djeluju na intersekciji umjetnosti i tehnologije. Mreža kulturnih organizacija Summer Sessions diljem svijeta sponzorira i ugošćuje rezidencije. Svakog ljeta nudimo podršku umjetnicima i dizajnerima na začetku karijera za sudjelovanje u produkcijskim rezidencijama u inozemstvu. Odabrani će kandidati imati priliku razvijati svoj umjetnički projekt u produktivnoj atmosferi uz stručnu podršku, feedback i mentorstvo. Svaka Summer Sessions rezidencija traje otprilike osam tjedana i održava se između srpnja i rujna. Tijekom ovog razdoblja, razvit ćete svoj projekt od koncepta do gotovog rada, spremnog za prikazivanje. Rok za prijavu na radionice produžen je do 8. svibnja 2034. godine.

Tko se može prijaviti?

Umjetnici i dizajneri koji se bave umjetnošću i tehnologijom te su (1) mlađi od 35 godina i/ili su diplomirali u posljednjih pet godina i (2) žive u zemlji u kojoj postoji sponzorski partner Summer Sessions.

Partneri koji sudjeluju su:

– V2_, Nizozemska

– Schmeide, Austria

– LAC – Laboratório de Actividades Criativas, Portugal

– Museu Zer0 – Instituto Lusíada de Cultura, Portugal

– Tabakalera, Španjolska

– Sardegna Teatro, Italija

– Metamedia, Hrvatska

Za sve dodatne informacije javite se na: info@summersessions.net ili contact@metamedia.hr

Zašto bih se trebao prijaviti?

Odabrani umjetnici dobit će pristup prostorima domaćinske institucije, stručnu podršku i priliku za predstavljanje svojih radova na javnom događaju. Osigurat će se honorar koji uključuje troškove putovanja, smještaja i materijala.

Kako se prijaviti?

Otvoren je poziv za izdanje Summer Sessions 2024. Za prijavu posjetite https://summersessions.net/apply, rok je 08. svibanj 2024. Napravite dvominutni video u kojem objašnjavate svoj projekt i način na koji biste ga realizirali tijekom Summer Sessions rezidencije. Ne postoje tematska ograničenja i zahtjevi. Nije poželjno slati dodatne materijale, pisane ili druge. Odabir će se vršiti isključivo na temelju videa. Prenesite svoj video na uslugu kao što je YouTube ili Vimeo.* Zatim ispunite online prijavu, navodeći svoje osobne podatke i poveznicu na svoj video.*YouTube omogućuje da videozapis označite kao unlisted, što znači da mu ne može pristupiti nitko bez URL-a. Vimeo vam omogućuje postavljanje lozinke za ograničavanje gledanja vašeg rada. Proces ocjenjivanja

Sve prijave bit će evaluirane do kraja svibnja, ovisno o umjetničkoj kvaliteti (temeljenoj na estetici i originalnosti) te izvedivosti i povezanosti umjetnosti i tehnologije u tehničkom pristupu. Odabrani će kandidati biti spojeni s domaćinskom institucijom koja odgovara prijavljenom projektu te će biti pozvani na online intervju polovicom svibnja, kao dio konačnog procesa odabira. Domaćinska institucija će s kandidatima dogovoriti praktične detalje u vezi s datumima, putovanjem, smještajem, vizama i dr. Program se odvija uz podršku Grada Pule, Istarske županije i Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

Odgovori

Pin It on Pinterest