Devet organizacija započinje sa provedbom malih projekata

U proteklih je tjedan dana Zaklada Istra-Fondazione Istria sklopila ugovore sa devet organizacija civilnog društva iz Istre – udrugama, ustanovama i mjesnim odborima kojima su dodijeljena sredstva za provedbu svojih projekata putem natječaja “Mali projekti za bolje sutra”.

Službena su potpisivanja ugovora održana uz prisustvo gradonačelnika, načelnika i ostalih predstavnika istarskih gradova i općina, članova Fonda gradova i općina na čijem će se području realizirati mali projekti, a to su Pazin, Svetvinčenat, Marčana, Buje-Buie, Novigrad-Cittanova, Rovinj-Rovigno i Labin. Podsjetimo, natječaj se financira iz Fonda gradova i općina čiji su članovi: Buje-Buie, Labin, Novigrad-Cittanova, Pazin, Vodnjan-Dignano, Poreč-Parenzo, Rovinj-Rovigno, Svetvinčenat, Vrsar-Orsera, Marčana,  Ližnjan-Lisignano, Medulin, Funtana-Fontane, Lanišće, Tar-Vabriga – Torre-Abrega, Vižinada – Visinada, Tinjan, Barban.

U iznosu od 29.991,10 eura potpisani su ugovori sa sljedećim organizacijama: Društvo “Naša djeca” Pazin, Mjesni odbor Lindar, Osnovna škola Juršići, Dobrovoljno vatrogasno društvo Općine Marčana, Kickboxing klub Buje, Udruga Zdravi Novigrad, Društvo za zaštitu životinja i prirode Rovinjske njuškice, Labin Zdravi grad i Labin Art Express XII.

Kroz sve ove male projekte financirati će se niz važnih aktivnosti u zajednici: obnova lokve, uređenje dječjeg parkića i terena budućeg vježbališta, nabava drvenih vrtnih gredica, provedba škole u prirodi, organizacija i održavanje lutkarske predstave, edukacije o važnosti očuvanja zdravog ekosustava, radionice izrade poligona za djecu, stolarske radionice, radionice za očuvanje mentalnog zdravlja, radionice čitanja i pisanja na cakavštini, edukacijske radionice pljočkanja, instalacije hotela za kukce i kućice za ptice te još mnogo drugih aktivnosti koje uključuju građane u razvoj lokalne zajednice te na taj način poboljšavaju kvalitetu života u istoj.

Sažetke odobrenih projekata možete pogledati ovdje.

Ovo je prava prilika da se građani uključe u rad udruga te istaknu svoje potrebe i predlože koje bi se aktivnosti trebale provoditi u lokalnim zajednicama upravo kroz ovakve male projekte. Udruge osiguravaju dodatan besplatni sadržaj građanima za kvalitetno provođenje slobodnog vremena od raznih edukacija, radionica i tečajeva, koje bi građani, ukoliko ne bi bilo malih projekata, financirali iz vlastitih sredstava.

Zaklada ovaj natječaj raspisuje četrnaestu godinu zaredom, te je kroz cijelo ovo razdoblje podržano 172 projekata ukupne vrijednosti od 303.769,23 eura. U provedbu malih projekata bilo je uključeno preko 4.598 volontera, a korist od provedbe projekata imalo je više od 432.000,00 korisnika.

Pridružite se aktivnostima malih projekata u svojoj bližoj i široj zajednici koje će se provoditi do kraja studenog 2024. godine!

Odgovori

Pin It on Pinterest