Talijanska jazz zvijezda Francesca Tandoi u dobrotvornom koncertu za korisnike Dječjeg doma Ruža Petrović

7.7. u 21 sat Program INK

Talijansku jazz pijanisticu i pjevačicu Francescu Tandoi kritičari i kolege prozvali su jazz zvijezdom u usponu i jednom od najzanimljivijih mladih talenata na međunarodnoj jazz sceni!

Ulaznice su u pretprodaji dostupne po povlaštenim cijenama do 30. lipnja, a od 1. do 7. srpnja po punoj cijeni. Backstage Live Pula festival brine i o najpotrebitijim, mladim sugrađanima Pule – polovica prihoda od prodanih ulaznica bit će uplaćena na police životnih osiguranja djece smještene u Dječjem domu Ruža Petrović.

Francesca Tandoi je studirala jazz klavir i pjevanje na prestižnom Kraljevskom konzervatoriju u Haagu, diplomirala s najvećom pohvalom i uz posebno priznanje komisije. Magistrirala je na Codarts Conservatory i University of Arts u Rotterdamu.

U samo nekoliko kratkih godina stekla je međunarodno priznanje kao pijanistica i pjevačica svjetske klase. Nastupala je s nekim od najboljih međunarodnih jazz glazbenika: Scott Hamilton, Philip Harper, Owen Hart jr., Joe Cohn, Anthony Pinciotti, Jason Brown, Daryll Hall, Lee Pearson, Darius Brubeck, Dave Blankhorn, Florin Nicolescu, Marjorie Barnes i Sergey Manukyan.

Micheal League ju je pozvao da se pridruži grupi Snarky Puppy tijekom njihovog koncerta na festivalu Umbria Jazz 2023.

Bila je na turnejama i nastupala u nekim od najznačajnijih kazališta, jazz festivala i klubova širom svijeta kao što su North Sea Jazz festival, Umbria Jazz, Cork Jazz, Bosendorfer piano gala, Breda jazz, Amsterdam Arena Stadium i mnogi drugi su SAD-u, Japanu, Indiji, Indoneziji, Rusiji, Južnoj Africi, Turskoj, Izraelu i svugdje u Europi.

Klavirski trio definitivno je njeno omiljeno okruženje. Kao predvodnica svog trija snimila je sedam albuma, “Za Elviru” , “Nešto plavo” “Magic Three” “Hope” “When in Rome” “Bop web” i “Wind dance” (ovaj album se nalazi u TOP10 najboljih albuma 2017. japanskog časopisa “Jazz Life” koji ju je ujedno okarakterizirao i kao “jednu od najvećih mladih talenata europske jazz scene”).

Osim svoje karijere izvođača, putuje i održava majstorske tečajeve o “Umjetnosti aranžiranja za klavirski trio”. Tijekom posljednjih nekoliko godina pozvali su je Washingtonsko sveučilište za glazbu u Saint Louisu (SAD), Glazbeno sveučilište u Pretoriji (Južna Afrika), Ethics of Jazz u Moskvi (Rusija) i mnoge druge škole i sveučilišta diljem Europe i ona je stalni profesor na Konzervatoriju G.Martini u Bologni (IT).

5. Backstage Live Pula se održava uz potporu Grada Pule.

Odgovori

Pin It on Pinterest