Downtown Pula predstavlja Lady J iz Roots Daughters kolektiva

09.08.2024., De Villeov uspon

Glazbeno-scenska manifestacija Downtown Pula, namijenjena promociji mladih, lokalnih glazbenika i alternativne glazbene scene Pule, u petak donosi četvrto ovogodišnje izdanje. Svako od pet glazbenih događaja ove godine posvećeno je drugačijem glazbenom žanru i različitom mladom lokalnom glazbeniku, DJ-u i/ili producentu. Svi događaji popraćeni su svjetlosnim i LED instalacijama Visualia grupe, a u petak, 09.08. od 20 do 24 sata Downtown Pula će na De Villeovom usponu ugostiti Lady J, osnivačicu Roots Daughters kolektiva i sound systema.


Roots Daughters kolektiv i istoimeni sound system osnovale su 2009. godine, Julie Oneness (Lady J) i Miss Moon kao duo strastvenih zaljubljenica u sound system i dub kulturu. Prve sessione organizirale su u Dub Labu legendarne AKC Metelkove u Ljubljani, a vrlo brzo nastavljaju nastupati po klubovima i festivalima diljem Europe. Julie, 2013. godine seli u Berlin gdje upoznaje Jahmintu Zulu (Vintage Night Köln) koja se pridružuje kolektivu. Želja Roots Daughtersa je dijeliti ljubav prema “roots & culture” vibracijama te promicati žensko stvaralaštvo. Cure su strastvene kolekcionarke vinyla, a svojom selekcijom otkrivaju svu ljepotu i virtuoznost reggae i dub glazbe, od njezinih korijena i početaka, pa sve do danas, s povremenim izletima u soul, funk, highlife, early dancehall & rub a dub žanrove.

U 𝐩𝐞𝐭𝐚𝐤 9.8., specijalno za 𝐃𝐨𝐰𝐧𝐭𝐨𝐰𝐧 𝐏𝐮𝐥𝐚, Lady J priprema posebnu glazbenu selekciju koja će nas odvesti na putovanje kroz jazzy Kingston, preko soulful Detroita pa sve funky Lagosa.

Ulaz na sva Downtown Pula događanja je slobodan.

Odgovori

Pin It on Pinterest