Maturanti Strukovne škola Pula odazvali se akciji udruge „Facebook Puljani humanitarci“

 

U strukovnoj školi danas je održana hvale vrijedna humanitarna akcija.

Maturanti Strukovne škole Pula odazvali su se plemenitoj akciji i umjesto razbacivanja hranom na Norijadi, odlučili su je skupiti i dati potrebitima koje će volonteri udruge “Facebook Puljani humanitarci”podijeliti.

Povodom ovog čina školu su posjetili zamjenica gradonačelnika Grada Pule Elena Puh Belci, ravnatelj Biskupijskog Caritasa Željko Zec, Jelena Rupčić iz Crvenog križa Pula i Slađana Božac  ispred FB humanitaraca.

Zamjenica gradonačelnika čestitala je učenicima na uspješno završenom srednjem školovanju, na odluci da se proveseli, ali i da se rasveseli napotrebnije. Poželjela im je sve najbolje u daljnjem životu i da uvijek budu humani i pomažu jedni drugima. Pohvalila je školu , ravnatelja i profesore koji su prihvatili ovaj način suradnje i odgoja djece.

Željko Zec ispred Caritasa rekao je da su primjer kako na mladima ostaje svijet, kako će biti ponosni jednog dana kada ovaj primjer budu pričali svojoj djeci i poželio im je sve najbolje.

Jelena Rupčić iz Crvenog križa zahvalila se svima na svakoj pomoći i donaciji, poželjela im je lijep provod i pozvala da nastave sa svojim humanim djelima.

Ispred FB humanitaraca Slađana Božac rekla je kako uvijek izmame suze , jer su divni, jer su neiskvareni i jer žele sudjelovati i pomagati drugima.

„Ostanite uvijek ovakvi , sačuvajte dijete u sebi, nedajte da vas život promjeni.“ dodala je Slađana koja ujedno i predaje dva puta godišnje u Školi upravo na socijalnu temu.

Slađana inače predaje u Tehničkoj, Strukovnoj, Industrijskoj i Umjetničkoj školi sat o humanosti i dobrobiti volontiranja, maturantima predaje sat o Norijadi.

U akciju doniranja hrane Crvenom križu ove godine uključila se Medicinska škola i Škola za ugostiteljstvo i turizam Pula.

Ova akcija pokrenuta je prije četiri godine i dobro je prihvaćena među školama.

Maturanti su se na najljepši mogući način oprostili od škole i iskazali spremnost da pomognu ljudima u potrebi i poručili ostalim matrurantima i školama kako se malim stvarima čine velika djela.

 

Pin It on Pinterest